Gids worden in het Scheldeland?

Ook jij kan het dankzij de opleiding Regiogids Scheldeland die CVO Groeipunt aanbiedt. Lees verder voor meer info over opleiding en infoavond.

Zou je graag de regio voor anderen toegankelijk maken en groepen rondleiden door landschappen, kastelen, steden en gemeenten van het Scheldeland? Wil je graag verhalen over het Scheldeland vertellen? Als je positief antwoordt op deze vragen dan is de opleiding Regiogids Scheldeland zeker een aanrader voor jou. Scheldeland omvat onder meer de steden en gemeenten Aalst, Berlare, Dendermonde, Destelbergen, Haaltert, Hamme, Laarne, Melle, Merelbeke, Ninove, Wetteren, Wichelen en Zele.

De opleiding bestaat uit een eerste algemeen basisjaar (met onder meer geschiedenis, kunst, geografie en gidstechnieken) en een 2de specialisatiejaar (specifiek over het Scheldeland met uitstappen in die regio). Er zijn zowel theoretische lessen als lessen waarin het vak, de praktijk van het gidsen wordt aangeleerd. De lessen hebben plaats op een namiddag of een avond in de week of op zaterdag (naar keuze). Na 2 jaar krijgt wie afstudeert een erkenning als Toeristische Gids van Toerisme Vlaanderen. Daarna kunnen de toeristische organisaties van het Scheldeland een beroep doen op jou als regiogids.

De opleiding start de eerste week van september 2024. Interesse? Stuur snel een mail naar miguel.declercq@groeipunt.be. Je zal dan uitgenodigd worden voor de volgende infoavond over de opleiding op 27 augustus om 18.30 uur. Ook voor bijkomende informatie kan je op dat mailadres terecht.

Gepubliceerd opmaandag 8 jul 2024 om 15:54