Warme dagen, zorg dragen!

Zon in overvloed, verzorg jezelf en anderen goed. Zeer warme dagen zijn niet zonder gevaar. De warmte kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarom vertellen we je graag welke voorzorgsmaatregelen jij kan nemen om problemen te voorkomen.

Vooral ouderen, kinderen en alleenstaanden zijn kwetsbare groepen. Bovendien pieken de sterftecijfers op erg warme dagen. Daar willen we samen iets aan doen. En jij kan ons daarbij helpen door kleine en eenvoudig realiseerbare maatregelen te nemen die jezelf en anderen beschermen tegen de warmte. 

Alle tips lees je op www.warmedagen.be

#SMEEREM

21 juni wordt de dag met de hoogste UV-index!  Wist je dat de UV-index niet bepaald wordt door de temperatuur maar wel door de hoogte van de zon. Op 21 juni staat de zon op zijn hoogste punt, wetenschappelijk gezien is dit de dag met de hoogste UV-index en dus ook met de grootste kans om je huid te verbranden

Smeer je dus in met factor 50 en blijf tussen 12.00 en 15.00 uur in de schaduw. In de sporthal hebben wij alvast een paal met zonnecrème ter beschikking van onze sporters.

Meer info:

Gepubliceerd opdonderdag 16 jun 2022 om 14:42