Weesgedichten

De 21 genomineerde gedichten van de dertiende editie van de Poëzieprijs Melopee Laarne zoeken een raam om op te schitteren tijdens de Poëzieweek. Heb jij een hart voor poëzie en een vensterraam aan de straatkant? Adopteer dan - helemaal gratis - een Melopeegedicht.

In het kader van de Poëzieweek 2022, die loopt van 27 januari tot 2 februari, gaan honderden #weesgedichten op zoek naar een adoptieraam. Weg met dat - onterecht - saaie imago van poëzie!
Hoe? Door straten in cultuurregio Dijk92, dus ook Laarne, te overspoelen met gedichten. Het enige wat je nodig hebt is een raam op een benedenverdieping en minstens een heel klein beetje liefde voor het gedicht van jouw keuze. Dat gedicht is een van de genomineerde gedichten van de dertiende editie van de Poëzieprijs Melopee Laarne. 
Surf vanaf 20 december naar weesgedichten.be/biliotheken-dijk92 en kies een door de Bibliotheek Laarne geselecteerd Melopeegedicht. Zoek naar ‘Dijk92 - LAARNE’ en kies de dichter van je hart. 
Daarna is het wachten op een raamtekenaar die gratis (een deel van) jouw gekozen gedicht tijdelijk (met afwasbare stiften) op jouw venster komt aanbrengen. Tussen de verschillende ramen zal een route worden uitgestippeld. 

Gepubliceerd opvrijdag 17 dec 2021 om 11:25