Nieuw initiatief: een BOOST voor bosuitbreiding in Oost-Vlaanderen

Om bosuitbreiding extra aan te moedigen, startte Bosgroepen Oost-Vlaanderen het initiatief BOOST. Particuliere bebossers kunnen een toelage van 20.000 euro/ha krijgen voor bosuitbreiding op private gronden. Geïnteresseerden kunnen nog een aanvraag indienen tot 30 april.

Zowel de Vlaamse regering als de Provincie Oost-Vlaanderen noemen bosuitbreiding als één van hun speerpunten. Maar een bos planten doe je niet alleen. Met BOOST wil Bosgroepen Oost-Vlaanderen een extra impuls creëren voor bosuitbreiding. Particulieren kunnen via het fonds een toelage aanvragen van 20.000 euro per hectare voor het planten van bos op hun gronden.

Geïnteresseerden met bosuitbreidingsplannen kunnen een aanvraag indienen voor 30 april. Bosgroepen Oost-Vlaanderen staat klaar om hen te helpen bij de voorbereiding van hun dossier. Alle info en voorwaarden vind je op www.bosgroepen.be/boost.

Voldoet jouw stuk grond niet aan de spelregels van BOOST maar wil je toch graag bebossen? Ook dan zijn er mogelijkheden. Neem hiervoor contact op via bosgroepmidden@oost-vlaanderen.be of 09 267 78 60.

Gepubliceerd opmaandag 22 mrt 2021 om 16:47