Michiel Hendryckx - Onderweg

Openluchtfototentoonstelling 

18 juni tot en met 17 september 2023

Kalkense Meersen

Tweejaarlijks organiseert het Lokaal Bestuur Laarne een openluchtfototentoonstelling, afwisselend in Laarne en Kalken. Bedoeling is kunst op een laagdrempelige manier naar het publiek te brengen.

Deze editie neemt fotograaf en schrijver Michiel Hendryckx je mee onderweg. Een spontane ontdekkingstocht die start aan de eigen voordeur en leidt naar onverwachte plaatsen en ontmoetingen, overweldigende landschappen of intieme decors in binnen- en buitenland. Als compagnon de route beleef je ieder verhaal mee, beeld per beeld.

In prachtige natuur van de Kalkense Meersen gaan de foto’s van Michiel Hendryckx moeiteloos over in de omgeving. Via een plannetje kan je ze allemaal ontdekken. Uitleg over de foto’s vind je bij het plannetje of geeft Michiel zelf via QR-codes. 

Praktisch

Startpunt:

  • Met de wagen: Parking Sint-Denijskerk, Kalkendorp – Kalken
  • Te voet of met de fiets: Uitbergsestraat – Kalken, knooppunt 28

Einde: Asselweg - Kalken, knooppunt 25

Route: knooppunten 28 - 26 - 25

  • Enkel knooppuntenlus: 2,3 km
  • Met verplaatsing vanaf de parkeergelegenheid aan de Sint-Denijskerk: 3 km

De route is slechts gedeeltelijk berijdbaar door buggy’s en rolwagens.

Gratis

De Kalkense Meersen vormt met zijn 845 ha aaneengesloten vochtig hooi- en grasland een buitengewone biotoop waar bijzondere dieren en planten leven. Het gebied in de meander van de Schelde strekt zich uit over de gemeenten Laarne, Berlare, Wichelen en Wetteren.

De Kalkense Meersen is een uniek natuurgebied. Het betreden ervan dient te gebeuren met respect voor de fauna en flora.