AAA
rss

Welkom op de website van Melopee!

Op deze website vind je alle informatie over de jaarlijkse Poëzieprijs Melopee van de gemeente Laarne.

De poëzieprijs Melopee is uniek in zijn soort en bekroont het meest beklijvende, oorspronkelijk Nederlandstalige gedicht dat (in het voorafgaande jaar) verschenen is in één van de geselecteerde Vlaamse Literaire Tijdschriften.

De poëzieprijs Melopee wordt jaarlijks uitgereikt en bekroont de laureaat met een geldsom van 2.500 euro.

pen-kleur

Zo is deze prijs van bij de start één van de belangrijkste van Vlaanderen en plaatst de gemeente Laarne zich onmiskenbaar op de culturele kaart.

Met deze prijs hopen de organisatoren alvast een extra stimulans te geven aan zowel lokaal dichtend talent, als aan Vlaamse dichters.

Actueel

Marc Tritsmans laureaat van 11de editie Poëzieprijs Melopee Laarne

Tijdens een feestelijke zitting op zondag 10 november 2019 in de Sint-Machariuskerk van Laarne ontving Marc Tritsmans voor zijn gedicht Stilte de Poëzieprijs Melopee Laarne 2019. De prijs bekroont het meest beklijvende gedicht voor het eerst verschenen in een literair Vlaams tijdschrift in 2018....
lees meer >>

Delesie Vaast wint de Jeugdpoëzieprijs Melopee

Jeugdpoëzieprijs in het kader van het thema ‘klimaat’ De derde graad van het basisonderwijs werkt ieder jaar mee aan de Jeugdpoëzieprijs Melopee. Alle leerlingen maken een gedicht rond een bepaald thema en krijgen hiervoor begeleiding tijdens een workshop. Een jury kiest uit alle gedichten het ...
lees meer >>
Bekijk alle nieuws

Snel Naar

website gemeente Laarne