AAA
rss

Welkom op de website van Melopee!

Op deze website vind je alle informatie over de jaarlijkse Poëzieprijs Melopee van de gemeente Laarne.

De poëzieprijs Melopee is uniek in zijn soort en bekroont het meest beklijvende, oorspronkelijk Nederlandstalige gedicht dat (in het voorafgaande jaar) verschenen is in één van de geselecteerde Vlaamse Literaire Tijdschriften.

De poëzieprijs Melopee wordt jaarlijks uitgereikt en bekroont de laureaat met een geldsom van 2.500 euro.

pen-kleur

Zo is deze prijs van bij de start één van de belangrijkste van Vlaanderen en plaatst de gemeente Laarne zich onmiskenbaar op de culturele kaart.

Met deze prijs hopen de organisatoren alvast een extra stimulans te geven aan zowel lokaal dichtend talent, als aan Vlaamse dichters.

Actueel

Peter Verhelst laureaat 9de Poëzieprijs Melopee Laarne

Met zijn gedicht Leef, heb lief, dans, verdwaal wint Peter Verhelst de Poëzieprijs Melopee Laarne 2017. Dit werd op zondag 12 november 2017 tijdens de feestelijke zitting in de kerk van Laarne bekend gemaakt door burgemeester Ignace De Baerdemaeker. Aan de prijs is een geldsom van 2500 euro verb...
lees meer >>

Isabeau Deleu wint de 5de Jeugdpoëzieprijs Melopee

Voor de 5de maal organiseerde de gemeente Laarne de Jeugdpoëzieprijs Melopee als tegenhanger voor de volwassen Melopee Poëzieprijs Laarne die het mooist gepubliceerde gedicht van 2017 bekroont. De gemeente wil het cliché doorbreken dat poëzie een elitair karakter heeft, slechts een beperkt publi...
lees meer >>
Bekijk alle nieuws

Snel Naar

website gemeente Laarne