AAA
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Delesie Vaast wint de Jeugdpoëzieprijs Melopee (archief)

detail Delesie Devaast.JPG

Jeugdpoëzieprijs in het kader van het thema ‘klimaat’

De derde graad van het basisonderwijs werkt ieder jaar mee aan de Jeugdpoëzieprijs Melopee. Alle leerlingen maken een gedicht rond een bepaald thema en krijgen hiervoor begeleiding tijdens een workshop. Een jury kiest uit alle gedichten het meest originele, beklijvende, … dat uitgeroepen wordt als winnaar tijdens een officiële prijsuitreiking.

Klimaat is alomtegenwoordig en daarom ook een dankbaar thema om mee aan de slag te gaan. De deelnemers aan de 7de editie van de Jeugdpoëzieprijs Melopee schreven hun klimaatbezorgdheden van zich af in confronterende gedichten. De beelden die ze bij hun gedicht bedachten, versterken hun boodschap alleen maar. Ze schudden ons wakker en ze zijn met veel! 240 leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van alle scholen in Kalken en Laarne zonden hun klimaatgedicht in.

Delesie Vaast wint de Jeugdpoëzieprijs Melopee

Delesie Vaast, leerling van het zesde leerjaar van De Windwijzer uit Laarne, leverde volgens de achtkoppige jury het meest beklijvende gedicht en de meest aangrijpende illustratie af. Zo sleept hij met Ik ben maar een deeltje de jeugdpoëzieprijs Melopee 2019 in de wacht. Alle genomineerde gedichten en tekeningen vindt u in deze brochure.

Gedicht Delesie Devaast
Klik om te vergroten

Vaast klein

Terug naar alle nieuws

Laatst gewijzigd op: 07/05/20

Bookmark and Share