AAA
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Jeugdpoëzieprijs in het kader van 100 jaar WOI - Lydia Eijbersen wint beide prijzen (archief)

poppie.PNG

De derde graad van het basisonderwijs werkt ieder jaar mee aan de Jeugdpoëzieprijs Melopee. Alle leerlingen maken een gedicht rond een bepaald thema en krijgen hiervoor begeleiding tijdens een workshop. Een jury kiest uit alle gedichten het meest originele, beklijvende, … dat uitgeroepen wordt als winnaar tijdens een officiële prijsuitreiking.

In 2014, 100 jaar na de start van de Groote Oorlog, was het thema van de Jeugdpoëzieprijs Oorlog. Om de cirkel rond te maken werd Vrede als thema voor 2018 gekozen. Zo kadert de Jeugdpoëzieprijs in het grotere project rond 100 jaar WOI in Laarne om leerlingen (van het vijfde en zesde leerjaar) via een heuse inleeftocht, verschillende thematische lesmappen en een schoolvoorstelling te laten kennismaken met de oorlogsgeschiedenis van Laarne. De prijsuitreiking van de jeugdpoëzie werd daarom ook gekoppeld aan het Feest van de Vrede dat ieder jaar plaatsvindt op 11 november.

Tijdens de 6de editie van de Jeugdpoëzieprijs Melopee Laarne konden de leerlingen naast hun poëtische talent, ook hun tekentalent tonen. Kunstenares en dichteres Lies Van Gasse begeleidde de leerlingen bij het verfijnen van hun gedicht en het omzetten van hun woorden in een illustratie. Uit de 232 inzendingen (31 meer dan in 2017!) koos een negenkoppige jury het mooiste gedicht én de meest in het oog springende illustratie.

Lydia Eijbersen, leerling van het zesde leerjaar van GO De Zonnebloem uit Kalken, leverde volgens de negenkoppige jury het meest beklijvende gedicht én de meest aangrijpende illustratie af. Zo sleept ze met Komt dit ooit dan nog een keer? en de bloedende/huilende poppy beide prijzen in de wacht.
Jeugdpoëzie

Terug naar alle nieuws

Laatst gewijzigd op: 29/08/19

Bookmark and Share