AAA
rss
Printvriendelijke versie
PDF

NIEUW! Poëzieprijs Melopee Laarne kent vanaf nu ook een publieksprijs (archief)

Melopee 2017.JPG

Onder de maan schuift de lange rivier”, met deze zin begint het gedicht Melopee van Paul Van Ostaijen. De zin maakt nieuwsgierig, houdt de belofte van een voortzetting in, en raakt zo onmiskenbaar aan de  poëziewedstrijd Melopee in Laarne. Deze wil immers bij zoveel mogelijk mensen tot de verbeelding spreken, keert jaarlijks terug, en is in 2018 reeds aan zijn feestelijke 10de editie toe!

De prijs die is verbonden aan dit bijzonder en uniek initiatief, bekroont het meest beklijvende Nederlandstalige gedicht dat in 2017 verscheen in één van de geselecteerde Vlaamse tijdschriften.

Maar er is meer! In 2018 gaat de 10de editie van de poëzieprijs Melopee  door en ter gelegenheid van deze feesteditie wordt naast de juryprijs ook een publieksprijs uitgereikt. Wat mag je van die publieksprijs verwachten? De 21 genomineerde gedichten kan u HIER (*) lezen. Iedereen kon op zijn of haar favoriete gedicht stemmen tot en met 1 november 2018. De dichter met de meeste stemmen krijgt op de prijsuitreiking een geldprijs, geef dus zeker aan welk gedicht volgens jou het winnende mag zijn. Wie zijn of haar stem uitbrengt, maakt kans op een poëziebloemlezing van de voorbije 10 edities!

Op 11 november 2018 om 19u vindt de prijsuitreiking plaats in de Sint-Machariuskerk in Laarne. De winnaar van de Poëzieprijs Melopee  en die van de publieksprijs worden bekend gemaakt door Ignace De Baerdemaeker, de burgemeester van Laarne. Omdat het een jubileumeditie betreft, wordt het een extra feestelijke avond! De presentatie van deze literaire avond ligt in de bekwame handen van Klara stem Anne-Marie Segers en wordt live begeleid door muziek. De avond wordt afgesloten met een receptie in het oud-gemeentehuis van Laarne. Wil je je laten verrassen door de gedichten van de 20 geselecteerden en 1 laureaat van de Melopee poëzieprijs van Laarne? Dan ben je van harte welkom tijdens de prijsuitreiking. Gelieve hiervoor in te schrijven via jeugd.cultuur@laarne.be of op 09/365 24 10.

foto: Peter Verhelst, laureaat Poëzieprijs Melopee 2017 en burgemeester De Baerdemaeker.

Melopee

* Bij de jurering  werden van het gedicht van Maud Vanhauwaert enkel de eerste 2 kwartieren van het gedicht beoordeeld. Haar volledige gedicht is echter opgedeeld in 4 kwartieren en is in zijn geheel te lezen in Het Liegend Konijn, 15de jaargang, nummer 2, oktober 2017, p. 204-205. Onze excuses voor het ongemak.

** Op 4 oktober 2018 werd het gedicht van Max Temmerman, op vraag van de jury, aangepast naar de oorspronkelijk gepubliceerde versie.

Terug naar alle nieuws

Laatst gewijzigd op: 05/11/18

Bookmark and Share