Meerderjarig geworden en kan je het COVID Safe Ticket niet aanvragen? Activeer je digitale handtekening!

Ben je nog niet zo lang meerderjarig en slaag je er niet in jouw COVID-certificaat te downloaden? Dan kan het goed zijn dat jouw digitale handtekening nog niet actief staat.
Op 26 oktober besliste het Overlegcomité om het Covid Safe Ticket te verplichten voor allerlei activiteiten en evenementen.
Je kan het Covid Safe Ticket eenvoudig en snel aanvragen via: verschillende digitale platformen zoals www.mijnburgerprofiel.be, www.mijngezondheid.be of de CovidSafeBE app (mobiel).

Bij heel wat mensen stelt zich een probleem bij het inloggen. Sommigen kennen hun pincode niet of hebben nooit een Itsme-account geactiveerd, anderen hebben simpelweg geen toegang tot internet of de digitale portalen. Ben of ken jij zo iemand? Dan kan je dit gelukkig op aanvraag op papier verkrijgen: bel naar de helpdesk van Vlaanderen (078 78 78 50) en laat het coronacertificaat opsturen naar jouw thuisadres.

Help mensen rondom je die geen toegang hebben tot het internet of de digitale platformen en help ze met het aanvragen van het CST.
Heb je nieuwe pin/pukcodes nodig voor de eID? Ga langs bij de dienst Burgerzaken tijdens de openingsuren. Hou rekening met een levertermijn van ongeveer twee weken.

Werd je onlangs 18 jaar?
Dan is de kans groot dat de digitale handtekening op de identiteitskaart nog niet werd geactiveerd. Dit kan namelijk pas van zodra iemand de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt. Een identiteitskaart die uitgereikt werd nadat je 18 werd, heeft sowieso een geactiveerde digitale handtekening. Dateert jouw identiteitskaart van vóór jouw 18de verjaardag, dan zal je dit nog zelf moeten activeren.

Kom tijdens de openingsuren langs bij de dienst burgerzaken om jouw digitale handtekening op de identiteitskaart te activeren. Breng zeker de PIN/PUK-code mee die je bij de eID kreeg.
Gepubliceerd opdinsdag 16 nov 2021 om 09:45