Maand van de Sportclub

Van 1 tot 30 september organiseert Sport Vlaanderen in samenwerking met de sportdiensten de Maand van de Sportclub. Met deze actie wil Sport Vlaanderen de clubs in de kijker zetten en promoten bij de lokale bevolking. Ook in Laarne valt er heel wat te beleven. 

Zapsportavond 

Vrijdag 9 september 2022 van 17.00 tot 18.30 uur

Sportcentrum Veldmeers - Voor 6- tot 14-jarigen

Kiezen is niet eenvoudig. Ook niet in de vrije tijd. Tijdens de zapsportavond kunnen de deelnemers proeven van een divers sportaanbod: judo, basket, dans, voetbal, turnen, ... Sportievelingen die graag eens een andere sport willen proberen, kinderen die twijfelen over welke sport ze willen beoefenen, nieuwsgierigen, … ze zijn allemaal welkom! Deelnemers kunnen zo verborgen sporttalenten ontdekken of misschien de weg vinden naar een sportclub. 
In samenwerking met KBBC Sparta Laarne, VC Kalken, Koninklijke Turnclub Kalken, N Dansstudio, Hoger Op Kalken, Gymclub Laarne, KVV Laarne-Kalken en Judoclub Kano Kwai.

Vrijdag 9 september 2022 van 18.30 tot 19.00 uur

Sportcentrum Veldmeers - Voor 2,5 jaar tot tweede leerjaar

  • 18.30 uur: peuter een eerste kleuter
  • 18.40 uur: tweede en derde kleuter
  • 18.50 uur: eerste en tweede leerjaar

Kinderen van 2,5 jaar tot en met het tweede leerjaar mogen hun loopschoenen aantrekken voor de snoepjesrun. Loop zo vaak je kan naar de snoepmand, neem er eentje uit en loop dan terug naar jouw mandje. De snoepjes die je verzamelt, mag je houden. Zo eenvoudig is het, maar plezier gegarandeerd. 

Vrijdag 9 september 2022 van 19.00 tot 20.00 uur

Sportcentrum Veldmeers - Vanaf derde leerjaar en volwassenen

Kinderen vanaf het derde leerjaar en volwassenen halen best hun snelle benen boven. Hoe meer rondjes je loopt, hoe mooier de prijs of hoe meer prijzen je kan kiezen. Je loopt maximaal 1 uur, maar mag ook vroeger stoppen. 
Heel wat lokale handelaars werken mee aan dit initiatief door prijzen aan te leveren. De Sportraad en een aantal sportclubs staan mee in voor de organisatie.

Open trainingen

Tijdens de hele maand september organiseren verschillende clubs open trainingen op hun eigen locatie of in het Sportcentrum Veldmeers. 

Scholenveldloop

Woensdag 28 september 2022 - Namiddag

Sportcentrum Veldmeers - Laarnse scholen

De leerlingen van de Laarnse scholen kunnen hun looptalent tonen tijdens de scholenveldloop. Trommel jouw trouwste supporters op om jou aan de kant aan te moedigen terwijl je leeftijdsgenoten bekampt.