Lore Thys wint negende jeugdpoëzieprijs

De jaarlijkse jeugdpoëzieprijs is in 2021 aan de negende editie toe. Deze prijs is een vaste waarde geworden voor de laatste graad van de lokale basisscholen. Uit alle inzendingen werd het gedicht 'Het milieu' van Lore Thys gekozen.

De jaarlijkse jeugdpoëzieprijs is in 2021 aan de negende editie toe. Deze prijs is een vaste waarde geworden voor de laatste graad van de lokale basisscholen. De leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van alle scholen in Laarne en Kalken penden hun mooiste gedicht en bijpassende illustratie neer na workshops rond posterpoëzie geïnspireerd op Boem paukeslag, het beroemde gedicht van Paul van Ostaijen. Dit leidde tot 221 inzendingen rond emoties en protestpoëzie.

De resultaten waren prachtig, wat het voor de vijfkoppige jury niet eenvoudig maakte om 21 gedichten en 1 winnaar te selecteren. Uiteindelijk kwam Lore Thys van het zesde leerjaar van de GBS De Windwijzer Laarne met het gedicht Het milieu als winnaar uit de bus. Proficiat!

De bekendmaking en prijsuitreiking gebeurden digitaal, veilig in de klasbubbel, via een leuk filmpje. Daarna konden de kinderen genieten van een drankje en een overheerlijke cupcake. 

Gepubliceerd opdonderdag 9 dec 2021 om 12:06

Video