Lancering e-boekendienst

In de Bibliotheek Laarne kunnen leners vanaf 17 september e-boeken lenen op hun eigen toestel. Ook in 164 andere openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel vinden bibliotheekleden vanaf nu e-boeken terug in de online catalogus.

Leners kunnen telkens 2 e-boeken lenen, 2 e-boeken reserveren en elk boek maximaal 6 weken houden. Over boetes hoeven ze zich geen zorgen te maken, want na 6 weken verdwijnen de titels automatisch van het toestel.

Vlot en eenvoudig

De e-boeken kunnen op verschillende toestellen geleend worden:

• Een tablet of smartphone via de CloudLibrary-app
• Een computer via www.yourcloudlibrary.com/nl
• Een courante e-reader (Tolino, Kobo of Vivlio) via Adobe Digital Editions


‘Jong of oud, digitaal vaardig of digibeet, e-boeken lenen gaat eenvoudig en snel met het handige online stappenplan of met de hulp van een bibliotheekmedewerker’, zegt Bart Beuten, directeur van Cultuurconnect, dat de e-boekendienst uitrolt naar alle geïnteresseerde bibliotheken. Aanmelden doen leden met hun Mijn Bibliotheekprofiel.


De e-collectie
De e-boekendienst loopt via het platform cloudLibrary en is een samenwerking van Cultuurconnect met Standaard Boekhandel en Bibliotheca. De meerderheid van Vlaamse Uitgevers zette mee haar schouders onder het platform. Leners kunnen een keuze maken uit 2500 titels voor volwassenen, voornamelijk Nederlandstalige literaire en populaire romans, toegankelijke non-fictie en een beperkt
aanbod Engelstalige werken. Het aanbod wordt stelselmatig verder uitgebreid tot een kwaliteitsvolle, diverse collectie die inspeelt op de vraag van het publiek. De klemtoon ligt op aantrekkelijke, vlot leesbare fictie met plaats voor spannende en romantische boeken, literaire romans en populaire non-fictie.

Gedetailleerde info vind je op bibliotheek.be/e-boeken.


Gepubliceerd opdonderdag 17 sep 2020 om 11:36