Laatste dagen voor inschrijven groepsaankoop sanering stookolietanks

Heb je nog een oude stookolietank die je niet meer gebruikt? Dan is het van belang deze te laten leegmaken, reinigen en verwijderen door een erkende tanktechnicus.
We willen je hierbij ondersteunen en via een groepsaankoop betere voorwaarden aanbieden. Interesse? Schrijf je dan hier vrijblijvend in tot 15 juni en ontvang meer informatie over de verdere stappen.
 

Gaat het om een ondergrondse tank? Dan kan je deze ook laten opvullen met zand, schuim of een ander gelijkwaardig materiaal indien verwijdering niet mogelijk is. Woonplus en de lokale besturen van Laarne, Wetteren en Wichelen organiseren een groepsaankoop voor de sanering van stookolietanks en willen hun inwoners zo betere voorwaarden aanbieden.

Waarom saneren? Om bodemvervuiling te voorkomen! De milieuwetgeving bepaalt dat elke buitengebruikgestelde stookolietank geledigd, gereinigd en verwijderd of opgevuld moet worden. Olieresten in de tank kunnen bij het doorroesten of lekken van de wand immers in de bodem en het grondwater terechtkomen. In dat geval kunnen de saneringskosten voor de eigenaar zeer hoog oplopen. Meer info over de saneringsverplichting lees je op de website van de Vlaamse overheid.

Samen saneren! Woonplus organiseert samen met de lokale besturen van Laarne, Wetteren en Wichelen een groepsaankoop omtrent de sanering van stookolietanks voor particulieren. Heb je interesse in deze groepsaankoop? Je kan nog t.e.m. 15 juni 2021 inschrijven via www.woonplus-lww.be . Je dient daarbij de gegevens (o.a. inhoud van de tank, ondergronds/bovengronds) in het contactformulier aan te vullen. Na inschrijving word je op de hoogte gehouden van de verdere stappen (infovergaderingen, aanvraag offerte, bevestiging offerte, uitvoeren van de sanering etc.). Heb je geen toegang tot internet? Dan kan je ook altijd telefonisch inschrijven via 0470 88 07 76 (Woonplus) of 09 365 46 00 (Woondienst Laarne – vragen naar Els of Laëtitia).

Na het verzamelen van de interesses schrijven we een aantal bedrijven aan om tot de beste prijs en garanties te komen. Wij hopen jullie in september te kunnen verwelkomen op infosessies met verdere informatie over deze groepsaankoop. Na de infomomenten zal je een individuele prijsofferte kunnen opvragen op basis van een plaatsbezoek. Pas na jouw goedkeuring worden de werken effectief uitgevoerd. Eens de werken zijn afgerond krijg je een officieel attest van sanering/verwijdering. Ook je lokaal bestuur wordt op de hoogte gebracht van verwijdering of sanering van de stookolietank.

Gepubliceerd opvrijdag 11 jun 2021 om 10:05