Laarne Renoveert!

Maak je huis klaar voor de toekomst.

Renoveren van een woning (je eigen woning of een woning die je op de huurmarkt wil brengen) daar komt wel wat bij kijken.Logisch dus dat heel wat mensen er tegenop zien om : offertes op te vragen, offertes te vergelijken, premies op te zoeken,(eventueel) lening aan te vragen, aannemer aan te stellen, werken op te volgen,….

Nochtans verhogen renovatiewerken het comfort en de waarde van je woning. Je kan hierdoor heel wat energie – en dus euro’s – besparen.

Lokaal bestuur Laarne en Provincie Oost-Vlaanderen (Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen) willen met de steun van de Vlaamse Overheid particulieren een helpende hand reiken om te BENOveren (lees beter te renoveren).

Als inwoner van Laarne kan je door deze samenwerking gratis renovatieadvies aan huis krijgen. Een deskundige van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen) maakt samen met jou de huidige staat van je woning op. Daarnaast ontwikkelt het een stappenplan om je woning klaar te maken voor de toekomst.
wat zijn voor jouw woning duurzame en betaalbare oplossingen op vlak van isolatie, verwarming, ventilatie,… Na het bezoek ontvang je een uitgebreid adviesverslag met alle informatie op maat van jouw woning.

Indien je van plan bent om werken uit te voeren kan je hiervoor, als je dit wenst, verder gratis deskundige begeleiding krijgen. Deze begeleiding wordt opgenomen door een BENOvatiedeskundige van Energiehuis Bea. Deze deskundige zoekt aannemers, vraagt offertest op en is thuis in het zoeken en aanvragen van premies. Doordat verschillende buurtbewoners tegelijk renoveren kan je in sommige gevallen zelfs genieten van goedkopere prijzen. Of je kan meedoen aan één of meerdere groepsaankopen van het Energiehuis.

Laarne renoveert! Centrum Kalken bijt de spits af.

Een volledige gemeente meteen aan het renoveren zetten is wat te hoog gegrepen. We willen gebiedsgericht werken en gedurende een aantal maanden intensief in een wijk aanwezig zijn om nadien van locatie te verhuizen. We nodige onze inwoners van het centrum van Kalken als eerste uit om mee te stappen in deze renovatiegolf.

Opgelet : woon je niet in het centrum van Kalken maar heb je wel interesse, aarzel dan zeker ook niet om je in te schrijven voor de infosessie of kom vrijblijvend langs tijdens de infomarkt !

Meer informatie over het project?

Digitaal loket