Kringloopwinkels en recyclageparken gedurende 4 weken enkel open op afspraak

Vanaf zaterdag 27 maart 2021 zullen kringloopwinkels en recyclageparken van VERKO de hele maand open zijn op afspraak. Voor de kringloopwinkels kan een afspraak telefonisch. Voor de recyclageparken kan de reservatie enkel online gebeuren.

Vanaf zaterdag 27 maart 2021 kunnen bezoekers enkel nog na een telefonische afspraak langskomen in de kringloopwinkels in Appels en in Wetteren. Wie spullen wil kopen of komen brengen in Appels dient een afspraak te maken op het nummer 052 25 18 30. Voor Wetteren kan dit op het nummer 09 366 14 27. Beide winkels aanvaarden 7 bezoekers per half uur. Wie herbruikbare goederen komt brengen, kan dit aan de rode poort van het magazijn. Verko voorziet hiervoor slechts één klant per kwartier.

Ook de andere coronamaatregelen blijven van kracht: bezoekers moeten een mondmasker dragen en een winkelkar gebruiken. Ook het ontsmetten van de handen en het bewaren van anderhalve meter afstand tot andere bezoekers en personeelsleden is nodig. Kom ook alleen naar de winkel. Enkel wie hulpbehoevend is, mag iemand meebrengen om te helpen.

De recyclageparken blijven open, maar zijn enkel toegankelijk op afspraak. Dit geldt vanaf volgende week ook op woensdag en donderdag. Directeur Peter De Leeuw: “We werken al bijna een jaar met een online reservatiesysteem behalve voor woensdag en donderdag. Op die dagen kunnen inwoners langskomen zonder vooraf een afspraak te maken. Maar de verscherpte maatregelen dwingen ons om het online systeem ook tijdelijk toe te passen op woensdag en donderdag.” Een afspraak maken kan hier.

Het maken van een telefonische afspraak voor de kringloopwinkels en een online reservatie voor de recyclageparken zijn maatregelen die minstens gelden tot en met 25 april 2021.

Gepubliceerd opwoensdag 24 mrt 2021 om 17:19