Judoclub Kano Kwai Laarne vzw

Judoclub Kano Kwai Laarne organiseert onder leiding van gekwalificeerde lesgevers judotrainingen voor zowel jongeren als ouderen ter voorbereiding op competitie of voor recreatieve beoefening. De trainingen worden over 3 leeftijdsgroepen verdeeld; 6-10j, 10-14j, 14+.

Judo is meer dan een sport. Judo beoefenen betekent zowel werken aan fysische én mentale conditie; respect voor elkaar en discipline zijn daarbij belangrijk. De principes van het judo houden in een maximale efficiëntie van fysieke en mentale energie na te streven tot algemeen welzijn en voorspoed voor ieder.

Korte historiek

Op 21 februari 1976 starte judoclub Kano Kwai Laarne in de sportzaal van de jongensschool in de Schoolstraat met een allereerste demonstratie. Onmiddellijk waren er een vijftigtal inschrijvingen, aanvankelijk voornamelijk jongens vanaf 12 jaar maar al vrij snel volgden ook de meisjes.
Vrij snel groeide judoclub Kano Kwai uit tot een sportvereniging die ook leden van buiten de gemeente aantrekt. De judoclub trainde al op diverse locaties (Schoolstraat, Wegvoeringsstraat, Molenstraat) en kon bij de opening van de Sporthal in Laarne er meteen zijn intrek nemen. In oktober 2020 verhuisde de judoclub er naar een gloednieuw ingerichte dojo.

Gedurende de afgelopen jaren begeleidde de club heel wat leden met succes voor op de proeven voor zwarte gordel. Op competitievlak vielen vele positieve resultaten te noteren met talrijke eerste  en ereplaatsen op tornooien en competities, ook op provinciaal, regionaal en nationaal niveau.

Doelpubliek

Iedereen ­ zowel jongeren als ouderen ­  die in groepsverband en onder deskundige begeleiding een goede lichaamsconditie wil opbouwen en onderhouden en op een onderbouwde manier judo wil beoefenen.

Mede onder invloed van de successen van het Belgische judo op Europees en op wereldvlak kan het beeld ontstaan dat judo een keiharde competitiesport is. Voor wie judo als topsport beoefent is dit natuurlijk zo, maar dit idee klopt slechts gedeeltelijk. Judo is evengoed een recreatiesport die ieder op zijn eigen niveau kan beoefenen naargelang de beschikbare tijd, interesse en ambitie. Judo is een aangename manier om met lichaamstraining en lichaamsontplooiing bezig te zijn. De bewegingstaal in judo is zeer dynamisch en spreekt alle spieren en spiergroepen aan. Een judoka kan zich op de mat volledig uitleven en er alle stress en spanningen loswerken. Judo scherpt niet alleen de lichamelijke conditie aan. Naarmate je de technieken leert beheersen, stijgt ook het zelfvertrouwen en de vaardigheid om je in alle noodsituaties te leren verdedigen.

Trainingsuren

  • 6 tot 10 jaar: dinsdag en vrijdag : 18.30 - 19.30 uur
  • 10 tot 14 jaar: dinsdag en vrijdag 19.30 - 20.30 uur
  • +14 jaar: dinsdag: 20.30 - 21.30 uur en vrijdag: 20.30 - 22.00 uur

Locatie activiteiten

Dojo-zaal, Sportcentrum Laarne, Leeweg 25 te Laarne

Sociale media

Adres

Leeweg 25 , 9270 Laarne
Tel.
0479 68 84 16
DanielDeBrauwer@gmail.com
Website
www.kanokwailaarne.be

Voorzitter

Daniël De Brauwer

p/a Leeweg 25 , 9270 Laarne
GSM
0479 68 84 16
DanielDeBrauwer@gmail.com

Contactpersoon jeugd

Jorick Roels

p/a Leeweg 25 , 9270 Laarne
GSM
0472 99 43 07
roels.jorick@gmail.com