AAA
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Speelpleinwerking Rollebolle

Wat?

Speelpleinwerking Rollebolle is er ieder jaar opnieuw in de maand juli en dit elke dag van 9u tot 17u. De speelpleinwerking is ook open op 11 juli. Er wordt telkens vooropvang voorzien vanaf 8u30 en naopvang tot 17u30. Kinderen die enkel een halve dag komen worden opgehaald tussen 12u en 12u30, kinderen die in de namiddag willen inschrijven kunnen dit tussen 13u30 en 14u. De kinderen kunnen 's avonds afgehaald worden vanaf 17u. In uitzonderlijke gevallen kunnen de kinderen ook vroeger afgehaald worden. Hiervoor spreek je best op voorhand af met de hoofdanimatoren.

Sinds 2008 is de speelpleinwerking inclusief. Dit wil zeggen dat de werking open staat voor alle kinderen, met andere woorden, ook kinderen met een beperkingen of speciale zorgbehoefte zijn van harte welkom! De organisatie werd hier speciaal voor aangepast en de animatoren volgend een extra vorming om hiermee om te gaan. Voor meer informatie over de inclusiewerking van speelplein Rollebolle kan je terecht bij de jeugddienst.

Waar?

De speelpleinwerking gaat altijd door aan het speelterrein achter de bibliotheek in Laarne, Keistraat 5.

Doelgroep?

Alle kinderen van 3 tot en met 15 jaar zijn welkom om mee te komen spelen!

Kinderen van 3 tot en met 6 jaar kunnen terecht in een aangepaste speelruimte die speciaal voor hen werd ingericht. Er zijn tal van leuke activiteiten op maat van onze kleinste deelnemers.

Kinderen van 6 tot en met 12 jaar hebben de vrijheid om te kiezen of ze meedoen aan de activiteiten of niet.

Kinderen/tieners van 12 tot en met 15 jaar hebben een aangepast programma waarbij ze ook de vrijheid hebben om te kiezen of ze meedoen aan de activiteiten of niet. Er staat elke week een ‘grote’ activiteit op de agenda zoals paintball, een fietszoektocht, pretparken, … het kan allemaal! Deze groep gaat jaarlijks ook op een tweedaagse uitstap.

DSC_0187

Begeleiding

Een team van een achtiental enthousiaste animatoren staat elke dag paraat om de kinderen te begeleiden gedurende een leuke speeldag. Alle animatoren van de speelpleinwerking hebben een cursus ‘animator in het jeugdwerk’ gevolgd of lopen hiervoor een stage in de loop van de werking.

De speelpleinwerking wordt tijdens de zomer praktisch en pedagogisch in goede banen geleid door twee hoofdanimatoren per week. Deze hoofdanimatoren zijn animatoren met al een stuk meer praktische ervaring op het speelplein en die dus ook alle kleine hoekjes en kantjes van het speelplein door en door kennen. De hoofdanimatoren worden op hun beurt ondersteund door de jeugddienst van de gemeente.

Prijs

De betaling gebeurt online via de webshop van de gemeente Laarne.
Inschrijven kan online per halve dag, de prijs per halve dag bedraagt 2,5 euro.

Indien er niet online ingeschreven is, kan dit nog steeds op het speelplein zelf.

Elke donderdag gaan we met de speelpleinwerking zwemmen in het zwembad De Warande te Wetteren(enkel bij droog weer).
Kinderen die graag mee willen, betalen hiervoor € 2 extra. Dit kan op de dag zelf worden betaald.

Inschrijven

Vooraf inschrijven is voor het eerst mogelijk en gebeurt via de webshop van de gemeente Laarne,
we raden aan om indien mogelijk zoveel mogelijk vooraf online in te schrijven.

Er staat ook geen limiet op het aantal kinderen: iedereen is welkom. ’s Morgens kan je inschrijven/aanmelden vanaf 8u30 tot 10u, ’s middags kan je inschrijven/aanmelden tussen 13u30 en 14u.

De eerste speelpleindagen gaan meestal wel gepaard met lange wachtrijen aan de inschrijvingstafels. Om dit te vermijden kan je de inschrijvingsformulieren hier downloaden en al volledig ingevuld meebrengen naar het speelplein!

Enkel met een correct ingevulde inschrijvingsfiche kan je aanspraak maken op een fiscaal attest!

Verzekering

Alle kinderen en begeleiders zijn via het gemeentebestuur verzekerd tegen lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. De kinderen mogen het speelplein in geen geval verlaten zonder toelating van de hoofdanimatoren. Kinderen kunnen enkel gebracht of afgehaald worden op de daarvoor ingerichte momenten. Kinderen die afgehaald worden buiten deze uren vallen volledig onder de verantwoordelijkheid van de ouders.

Reglement

Alle praktische afspraken in verband met de speelpleinwerking werden samen in een kort speelpleinreglement gegoten. Dit kan je hier lezen.

Fiscaal attest

De kosten voor het meespelen bij speelpleinwerking Rollebolle zijn fiscaal aftrekbaar. Je kan  hiervoor een fiscaal attest ontvangen dat je kan toevoegen bij de belastingsaangifte. Om een fiscaal attest te ontvangen, moet je natuurlijk alle gegevens van je kind correct op de inschrijvingsfiche ingevuld hebben. Indien je online inschreef kan je dit downloaden in de webshop,
deed je dat niet dan kan je een attest aanvragen bij de dienst vrije tijd en jeugd.

Meer informatie

Wil je nog meer te weten komen over speelpleinwerking Rollebolle? Neem dan gerust eens een kijkje op de website van Rollebolle!

Rollebolle-mail-small