Jaarlijkse jeugdactiviteiten

Buitenspeeldag

De eerste woensdag na de Paasvakantie gaat de televisie uit en de deuren open, want het is buitenspeeldag. De vrijetijdsdiensten en heel wat lokale verenigingen slaan de handen in elkaar om op de terreinen van Sportcentrum Veldmeers een namiddag vol sport en spel in de gezonde buitenlucht te organiseren.

Grabbelpas

In de herfst- en Paasvakantie organiseert de Dienst Vrije Tijd en Jeugd onder de noemer Grabbelpas heel wat activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Knutselen, koken, creatieve workshops, … Grabbelpas biedt voor elk wat wils. Vooraf inschrijven is verplicht via de Webshop Vrije Tijd. Wie hierbij problemen ondervindt, kan contact opnemen met de dienst Vrije Tijd en Jeugd.

Jeugdpoëzieprijs Laarne

 

Herinneringseducatieproject

Het Lokaal Bestuur Laarne zet iedere twee jaar in op een herinneringseducatieproject met de scholen. Het is de bedoeling om kinderen op een interactieve manier de geschiedenis rond een betaald thema te laten beleven.

In 2018 werd voor de eerste keer een inleeftocht rond de Eerste Wereldoorlog georganiseerd (in het kader van 100 jaar Groote Oorlog). Alle leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar konden ondervinden hoe het voelde om op de vlucht te slaan voor oorlog. Vele vrijwilligers speelden oorlogsscènes na die gebaseerd waren op lokale gebeurtenissen. Aan de inleeftocht was er ook een lesmap gekoppeld zodat de kinderen achteraf in de klas hun ervaringen konden delen. In 2020 staat een nieuwe editie gepland.