Is jouw Gino ook een gigolo?

Jaarlijks belanden ongeveer 20.000 katten in een asiel. Help ons samen te zorgen voor minder dierenleed. Laat daarom je kat steriliseren of castreren.
Bij katten is 1 + 1 = 6. En dit soms meer dan tweemaal per jaar. “De natuur haar gang laten gaan”, betekent dus dat één kat voor 36 nakomelingen zorgt in 16 maanden tijd.
De gevolgen zijn niet min. De asielen kunnen de toevloed van achtergelaten of gevonden katten niet aan. Elk jaar moeten er dan ook vele katten noodgedwongen geëuthanaseerd worden, wegens een gebrek aan ruimte en adoptanten. Sinds april 2018 moet je je huiskat verplicht laten steriliseren of castreren in Vlaanderen.
Sterilisatie biedt vele voordelen voor de katten (en voor het kattenbaasje).
  • Een gecastreerde kater blijft energiek maar wordt socialer en aanhankelijker.
  • Hij zwerft minder rond en stopt met het afbakenen van zijn territorium (sproeien).
  • Het is ook minder waarschijnlijk dat hij vecht met andere katten waardoor hij minder kans loopt op verwondingen, ongelukken en abcessen.
  • Een gesteriliseerde kattin is kalmer, wordt niet langer krols en loopt minder risico op melkklierkanker en baarmoederontstekingen.
Samen zorgen we voor minder dierenleed:

1. Laat uw huiskatten steriliseren of castreren.
2. Merk je een zwerfkat op, neem dan contact op met de milieudienst via info@laarne.be of 09/365 46 00. Onze vrijwilligers zullen verder met u afspreken voor het plaatsen van een vangkooi.
3. Via een subsidie wil de gemeente eigenaars van katten stimuleren om hun huiskat te laten steriliseren of castreren. Op deze manier willen we overpopulatie van zwerfkatten aanpakken.
Gepubliceerd opvrijdag 30 apr 2021 om 11:34