Infosessie ondernemers: e-procurement + e-facturatie - woensdag 18 oktober 2023

De gemeente Berlare organiseert samen met de gemeentes Laarne en Wichelen een infosessie e-procurement en e-facturatie op woensdag 18 oktober om 20 uur in Cultuurhuis Stroming te Berlare. Schrijf nu in en kom alles te weten over de recente wijzigingen inzake overheidsopdrachten.

We vinden het belangrijk om zo veel mogelijk lokaal aan te kopen indien dit wettelijk kan en conform de bestaande regelgeving inzake overheidsopdrachten. Daarom willen wij onze ondernemers begeleiden en opleiden in de recente wijzigingen betreffende de overheidsopdrachten. 

Wat verandert er?

Dit najaar zijn er belangrijke veranderingen met betrekking tot overheidsopdrachten die ook impact hebben op jou als lokale ondernemer die producten of diensten levert aan lokale besturen.

  • Zo werd op 4 september 2023 het nieuwe e-Procurement platform gelanceerd. Vanaf dan ben je als ondernemer verplicht om bij overheidsopdrachten met procedure je offerte digitaal via het e-procurementplatform in te dienen. Offertes via mail of andere kanalen zijn niet langer toegestaan voor overheidsopdrachten met procedure.
  • Daarnaast zal het vanaf 1 november 2023 verplicht worden om voor overheidsopdrachten vanaf 3.000,00 euro exclusief btw te factureren via e-facturatie of e-invoicing. Facturen via mail of post zijn in die gevallen niet langer toegestaan aangezien lokale overheden enkel nog XML’s die voldoen aan de Peppol-standaard én aangeleverd worden via het Peppol-netwerk mogen aanvaarden.

Veranderingen die je als lokale ondernemer mogelijks afschrikken om zaken te doen met Lokaal Bestuur Laarne en andere overheden. Nochtans zijn deze procedures en platformen gebruiksvriendelijk en voor iedereen toegankelijk. Omdat we als gemeente veel belang hechten aan lokaal aanbesteden willen we onze ondernemers hierin begeleiden en opleiden.

De infosessie wordt gegeven door Anja Palmaerts, geaccrediteerd trainer e-Procurement. Anja heeft 19 jaar ervaring op vlak van inkoop zowel in de privé- als publieke sector en is expert in Wetgeving Overheidsopdrachten.

We sluiten de infosessie ten laatste om 22.00 uur af met een netwerkmoment waar je de andere ondernemers, leden van de gemeentebesturen en de aankoopverantwoordelijken van gemeentes Berlare, Laarne en Wichelen op een informele manier kan ontmoeten.

Inschrijven?

De avond is volledig gratis. We vragen wel om organisatorische redenen om vooraf in te schrijven via de link op ticket cc stroming infosessie.

We hopen van harte je te mogen verwelkomen. Bij vragen, aarzel niet om contact met ons op te nemen op aankoopdienst@laarne.be of 09 365 46 00.

Gepubliceerd opdinsdag 12 sep 2023 om 17:34