Hulp nodig bij de belastingaangifte? Laat je telefonisch begeleiden door de FOD Financiën

Het indienen van de belastingaangifte is een pak minder complex geworden sinds de introductie van het voorstel van vereenvoudigde aangifte. De FOD Financiën helpt je op weg met onderstaande tips.

Kan je na het lezen toch nog wat hulp gebruiken? Laat je dan telefonisch begeleiden door een medewerker van de FOD Financiën en bel naar het nummer 02 575 56 66. Zij zullen het merendeel van de aangiftes telefonisch helpen indienen. Wanneer er volgens de medewerker toch nog een persoonlijke afspraak nodig is, zullen ze je doorverwijzen naar onze zitdag op 12 juni 2023.

Je aangifte via MyMinfin (Tax-on-web): snel en eenvoudig!

Vanaf eind april is je (grotendeels vooraf ingevulde) aangifte of je voorstel van vereenvoudigde aangifte beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web).

Hoe krijg je toegang tot jouw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Maak je geen gebruik van MyMinfin (Tax-on-web)?

Als je je eBox niet hebt geactiveerd en als je Tax-on-web vorig jaar niet hebt gebruikt, ontvang je je aangifte (of voorstel van vereenvoudigde aangifte) normaal gezien per post in de loop van de maand mei.

Als je begin juni nog niets ontvangen hebt, bel dan naar 02 572 57 57.

Als je je eBox geactiveerd hebt, ontvang je geen aangifte (of voorstel van vereenvoudigde aangifte) per post. Gebruik MyMinfin (Tax-on-web) of bel vanaf begin juni naar het nummer 02 572 57 57 om de documenten per post te ontvangen.

Heb je een voorstel van vereenvoudigde aangifte ontvangen?

 • Zijn je gegevens juist en volledig?
  Je hoeft niets te doen. Je hoeft niets te verzenden of te bevestigen. Je ontvangt uw aanslagbiljet (berekeningsnota) automatisch.
 • Zijn je gegevens onjuist of onvolledig?
  Corrigeer je gegevens via MyMinfin.be of via het papieren antwoordformulier.

Zitdag gemeentehuis op 12 juni 2023

Voor de aangiftes die toch nog een persoonlijke begeleiding vragen, kan een afspraak ingepland worden op 12 juni in het gemeentehuis bij één van de twee medewerkers van de FOD Financiën, tussen 9.00 uur en 12.00 uur en tussen 13.00 uur en 15.00 uur.

Vanaf donderdag 1 juni kan iedereen een afspraak maken. Je maakt een afspraak door te bellen naar 09 365 46 00. Je krijgt dan direct een tijdstip toegewezen. 

Alle afspraken volzet?

Wie geen plaats kan bemachtigen tijdens de zitdag op 12 juni kan nog steeds telefonische ondersteuning aanvragen. 

 • Voor gewone aangiftes via 02 575 56 66
 • Voor vooraf ingevulde aangiftes via 02 572 57 57

Meer weten? 

Heb je een vraag over de aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

 • Bel naar het nummer dat op jouw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte staat of naar het nummer 02 572 57 57.

Wil je de aangifte laten invullen door de experts van de FOD Financiën?

 • Dat kan enkel op afspraak. Bel naar het nummer dat op de envelop van jouw aangifte staat (bruine envelop).
 • Je hoeft je niet te verplaatsen! De experts van de FOD Financiën bellen je op het afgesproken tijdstip terug om samen met jou de aangifte in te vullen per telefoon.
Gepubliceerd opwoensdag 17 mei 2023 om 00:00