Herbruikbare kledij ook welkom op recyclagepark

Kringloopgoederen worden gratis ingezameld op het recyclagepark. Daar hoort ook herbruikbare kledij bij. Toch vindt kleding minder de weg naar het park. Daarom wil Verko de inwoners meer bewust maken van de mogelijkheden voor kledinginzameling.

Met de eerste lentezon hopen veel mensen hun dikke wintertruien definitief op te bergen of zelfs weg te doen. Herbruikbare kleding is naast alle andere herbruikbare spullen, zoals huisraad en speelgoed, welkom in de kringloopwinkel. Maar het kan ook gratis worden afgegeven op het recyclagepark. En dat weten veel mensen blijkbaar nog niet. In de gesloten kringloopcontainers op het recyclagepark staan boxen om kledij netjes in te zamelen. Dit kan na toestemming van de parkwachter, want die controleert eerst nog de herbruikbaarheid. Verko zal de kleding verkopen via de kringloopwinkel in Appels en Wetteren. Inwoners hoeven dus niet speciaal naar de kringloopwinkels te gaan voor afgifte van oude kleren.


Oude kleren met een klein defect zijn niet geschikt voor doorverkoop als tweedehands goederen, maar blijven wel waardevol voor recyclage. Ze mogen in de textielcontainers in de straat of op het recyclagepark. Voorwaarde is wel dat de kledingstukken droog en proper zijn. Natte en besmeurde kleren, bijvoorbeeld met verf, horen bij het restafval.

Gepubliceerd opdinsdag 23 feb 2021 om 11:57