Help de helpers. Meld je aan als vrijwilliger!

COVID-19 grijpt stevig om zich heen in ons land. Onze zorgverleners moeten weer alle zeilen bijzetten. Laat ons de helpers helpen waar het kan!
  • Via Help in de zorg van VDAB plaatsen zorginstellingen vacatures voor personeelsondersteuning zoals bijvoorbeeld in onthaalfuncties, administratie, logistiek, ... Werkzoekenden, tijdelijk werklozen, freelancers of jobstudenten kunnen ingezet worden in ondersteunende jobs en zo het zorgpersoneel ontlasten.

  • Via www.helpdehelpers.be zoeken zorg- en welzijnsvoorzieningen naar vrijwilligers voor medische en niet-medische ondersteuning. Zowel zorgvoorzieningen als kandidaat-helpers kunnen er zich registreren.

  • Ook het Rode Kruis is dringend op zoek naar crisisvrijwilligers. Zeker 129 zorginstellingen lieten via het Rode Kruis-platform weten op zoek te zijn naar extra krachten doordat steeds meer personeelsleden uitvallen en het aantal besmettingen onder bewoners weer snel toeneemt.

    Via www.rodekruis.be/crisisvrijwilligers kan iedereen die zich tijdelijk wil engageren, zich registeren en kunnen ook zorginstellingen een account aanmaken en hun nood aan hulp publiceren. De bedoeling is dat het hulpaanbod en de hulpvraag via het platform digitaal gematcht worden zodat zorginstellingen snel bijstand krijgen van mensen uit de buurt. Crisisvrijwilligers kunnen zelf kiezen waar ze helpen en voor welke tijdslot ze zich inschrijven.

 
 
#samensterktegencorona #helpdehelpers
Gepubliceerd opmaandag 26 okt 2020 om 11:42