UPDATE - Gunstige prijsvoorwaarden bij aankoop CO₂-meter voor inwoners van Laarne

We kochten recent een aantal CO₂-meter aan voor onze scholen en buitenschoolse kinderopvang. We deden dit via de groepsaankoop van Logo Gezond+ aan gunstige voorwaarden. Diezelfde voorwaarden kunnen we nu ook aanbieden aan alle inwoners, zelfstandigen, bedrijven en contactberoepen.

Logo Gezond+ selecteerde twee firma's / CO₂-meters. De toestellen voldoen aan de vereisten zoals gesteld door de Vlaamse Overheid en de vooropgestelde prijzen zijn geldig voor bestellingen tot uiterlijk eind december 2021.

 • Firma Laagom uit Leuven - Type SA 1200 p – 117, 98 euro inclusief BTW, adaptor en verzendingskosten binnen Laarne/Kalken. Contact en info over dit toestel via 0478 60 84 81.

 • Firma ATAL uit Nederland - Type ATAL –ENV-serie MB450NV – 144 euro inclusief BTW en adapator + 5 euro administratieve kosten en verzending binnen Laarne/Kalken. Contact en info via +31-(0)299-630610.

Naast deze twee firma’s zijn er ook in Laarne en Wetteren verdelers van goede en conforme CO₂-toestellen. Wie dus liever een lokale zelfstandige een hart onder de riem steekt kan dit ook.

 • Firma AM Instruments uit Laarne - Type Aranet4  – 180,29 euro inclusief BTW, administratie en verzendingskosten. Contact en info via 09 273 52 09 of 0495 57 81 85.

 • Firma Toolpunt Vernimmen uit Wetteren – Type Technoline CO2-meter WL1030 – 102,40 euro inclusief BTW op te halen in de winkel in Wetteren, Moerstraat 29-31 (bij thuislevering wordt 4,95 euro inclusief BTW gerekend). Contact en info via:  09 369 01 51


Hoe verloopt de aankoop van deze toestellen aan gunstige voorwaarden ?

Stuur een mail naar co2meter@laarne.be met daarin volgende gegevens:

 • burgers : naam – adres – tel – e-mailadres – type toestel/firma en aantal stuks
 • zelfstandigen/contactberoep/bedrijven : naam bedrijf – contactpersoon – adres – tel – e-mailadres -  type toestel/firma en aantal stuks – KBO nr voor factuur.

We bundelen de aanvragen per week en sturen ze naar de juiste firma door. Die stuurt vervolgens zelf een ontvangstbevestiging van de aanvraag, factureert en verstuurt je het toestel / de toestellen.

Wat is een CO₂-meter + belang ervan?

Een CO₂-meter is een eenvoudig te bedienen toestel dat, door middel van waarden en lichtjes, informatie geeft over de behoefte aan ventilatie in een ruimte. Een goede ventilatie is van groot belang om een gezond binnenmilieu te creëren. CO₂-concentratie is een goede indicator voor verluchting. Een te hoge concentratie geeft aan dat er actie nodig is.

Waarop letten bij de aankoop van een CO2 meter ?

 • Let op de handleiding en het display en in welke taal deze staan ingesteld.
 • Kies voor een NDIR-sensor (Niet Dispersieve Infrarood Sensor).
 • Zorg dat de meter een voldoende hoog meetbereik (tot 5000 ppm) heeft en de mogelijkheid tot automatische kalibratie.
 • Kijk na of je de waarden direct kan aflezen op een display, ook handig als er een gemiddelde (bv. per 15 min en per 8u) wordt bijgehouden.
 • Kies voor een meter met kleuren-indicatie (4 kleuren (rood, geel, licht- en donkergroen met fabrieksinstellingen resp. 1500, 1000 en 600 ppm). Handig zijn ook ventilatievoorschriften. => Vraag dat de fabrikant de kleurcode default op de geadviseerde waarden instelt (lichtgroen -> geel op 900 ppm (maatregelen zijn hier al nodig) en geel -> rood op 1500 ppm), om foute interpretaties te vermijden. Liefst laat je ook de handleiding hieraan aanpassen.
 • Controleer of de meetfout maximaal 10% tot 5000ppm bedraagt. is de meetfout maximaal 5% dan is dit uiteraard beter. Kijk ook op de technische fiche wat de meetfout is op hogere CO₂-concentraties.
 • Kies voor een alarm op de CO₂-meter.

Nog meer algemene info rond CO₂-meters vind je hier.

Gepubliceerd opdinsdag 8 jun 2021 om 15:25