Groepsaanbod spouwmuurisolatie

Isolatie van je spouwmuur is een ideale maatregel om minder energie te verbruiken en zo te besparen op je energiefactuur! Om jou te ondersteunen bij deze energetische renovatiemaatregel, ontwikkelde de gemeente Laarne, in samenwerking met Energiehuis BEA en energiecoöperatie Energent, een groepsaanbod spouwmuurisolatie.

Hoe werkt het?

  1. Op de website bea.groepsaanbodrenovatie.be kan je je inschrijven via het inschrijvingsformulier. Wie dat wenst kan bij aanmelding rechtstreeks een tijdslot vastleggen met de partner-aannemer. De partner-aannemer komt bij jou ter plaatse en stuurt jou daarna een offerte volgens de afgesproken groepsprijs - enkel indien je spouwmuur geschikt is (met Energent in cc).
  2. Jouw offerte wordt door Energent nagekeken of de offerte conform de prijsafspraken van het groepsaanbod is.  Sowieso blijft Energent jouw aanspreekpartner gedurende je hele traject.
  3. Als je de offerte goedkeurt, zal de partner-aannemer jouw spouwmuurisolatie binnen een redelijke termijn uitvoeren. Energent controleert de werken (steekproefgewijs).
  4. Wil je na uitvoering van de werken nog een vrijblijvend energie-advies voor je hele huis? Dan kan dat! Een renovatie-adviseur van Energent komt langs voor een gratis energie-advies van 1,5 uur waardoor je een plan kan maken voor jouw huis op lange termijn. Bovendien biedt Energent je ook hulp bij het aanvragen van je premies.

Dit groepsaanbod is volledig vrijblijvend. Er zijn geen kosten verbonden aan het opvragen van een offerte.

Over spouwmuurisolatie

Vooraf aan dit groepsaanbod werd een prijsvraag georganiseerd bij meerdere aannemers. Dit heeft geleid tot prijs- en kwalitatieve afspraken met drie partner-aannemers: Isolteam, Qubiqs en Verschueren. Het groepsaanbod spouwmuurisolatie kiest bewust om met ATG-gecertificeerde, streekgebonden aannemers te werken.

De afgesproken basisprijs voor spouwmuurisolatie (5 cm dik) met glaswol en EPS bedraagt 18 euro/m² (excl. BTW). Deze eenheidsprijzen zijn hoger voor kleine oppervlaktes, dikke spouwen en heel hoge muren. Via de Vlaamse Mijn VerbouwPremie kan je minstens 5 euro/m² premie krijgen voor het isoleren van je spouwmuur (minimale dikte van 5 cm isolatie). Dit bedrag kan verhogen tot maximaal 50% van je factuur, afhankelijk van je inkomenscategorie. Via de simulator  zie je welke premie voor jou van toepassing is.

Jouw spouwmuuur wordt geïsoleerd door er isolatievlokken of -parels in te blazen. Vaak volstaat slechts één dag voor de uitvoering en kan je daarna meteen genieten van een hoger thermisch en akoestisch comfort – én een besparing op je energiefactuur.

Meer informatie

  • Schrijf je vandaag nog in voor het groepsaanbod spouwmuurisolatie via bea.groepsaanbodrenovatie.be  of groepsaanbod@energent.be
  • De woondienst van je gemeente: Els of Laëtitia - 09 365 46 00 – woondienst@laarne.be
  • Energiehuis BEA: 0800 930 30 – energiehuisbea@aalst.be
  • Wil je nog meer info? Op 20 april 2023 om 19.30 uur organiseren we een online infomoment over de voordelen van spouwmuurisolatie en het precieze verloop van het gemeentelijk groepsaanbod. Schrijf je hiervoor nu al in via bea.groepaanbodrenovatie.be/infomoment-spouwmuurisolatie of per mail naar groepsaanbod@energent.be.

Binnen enkele maanden zal dit groepsaanbod uitgebreid worden met andere energetische ingrepen zoals zoldervloer en kelderplafondisolatie, glasvervanging en zonnepanelen.