Geen kerstmarkten, nieuwjaarsreceptie of uitreiking poëzieprijs Melopee, maar uitstel is geen afstel

Het Lokaal Bestuur Laarne heeft beslist om de kerstmarkten, voorzien op 11 en 18 december te annuleren. Eerder werden al de uitreiking van de Poëzieprijs Melopee Laarne en de nieuwjaarsreceptie van 9 januari 2022 geannuleerd.

De aangescherpte coronamaatregelen, zoals een begeleide en gecontroleerde publieksstroom, de mondmaskerplicht, de CST-regeling, het bewaren van een veilige afstand,… en de vrees bij enkele standhouders dat de bezoekers zullen wegblijven, leidden tot deze beslissing die we nemen met pijn in het hart. We vinden het echter belangrijk om nu al te beslissen zodat er duidelijkheid is voor de standhouders.

Er zijn echter enkele kleinschalige, lokale initiatieven waarvan we hopen dat deze wél zullen kunnen doorgaan. We volgen ondertussen de coronasituatie op de voet en staan in nauw contact met artsen, de EersteLijnszone Scheldekracht en de provincie. Mogelijke nieuwe federale of provinciale maatregelen zullen wij zo snel mogelijk communiceren. 

Langs deze weg roepen we iedereen op om zoveel mogelijk de regels te volgen: contacten beperken, afstand houden, mondmasker dragen en goed ventileren. Alleen op die manier kunnen we deze vierde golf indijken.

Uitstel is geen afstel

De uitreiking van de Poëzieprijs Melopee Laarne van 28 november gaat dus niet door. We werken hiervoor nog aan een alternatief. Ook onze nieuwjaarsreceptie, voorzien op 9 januari 2022 op De Brink wordt uitgesteld naar een latere datum. We voegen er meteen aan toe: van zodra het wél kan en mag, klinken we samen op 2022.Gepubliceerd opdinsdag 23 nov 2021 om 18:15