Gedichtendag 2021: Malkanderspiegeltjes

Word eigenaar van een bijzondere poëtische spiegel!

In Laarne ontstaan naar aanleiding van het thema Samen twee warme initiatieven voor Poëzieweek en Gedichtendag 2021, namelijk Malkanderspiegeltjes en Weggeefpoëzie!

Het idee van de Malkanderspiegeltjes komt uit het wereldberoemde jeugdboek Otje van Annie M.G. Schmidt. Otje en haar vader Tos kunnen elkaar een tijdlang niet zien en verzachten het gemis met een malkanderspiegeltje voor ieder van hen: als ze daarin kijken, zien ze niet zichzelf, maar de ander. Zo blijven ze toch samen.
De Laarnse malkanderspiegeltjes reflecteren uiteraard geen portret, maar tonen een fragment uit een gedicht. Voor één reeks spiegeltjes zijn dit zinnen uit Mijn moeder, gedicht van Jan Baeke die in 2020 de twaalfde editie van de Poëzieprijs Melopee Laarne won, terwijl een reeks op kindermaat het gedicht Mijn regenboog van Fenne Baert weergeeft. Dit gedicht was in 2020 genomineerd voor de achtste Jeugdpoëzieprijs Melopee. In beide gedichten zoeken de auteurs naar een geliefd persoon die ze missen, maar met wie ze in de taal samenkomen.
Koop je bovendien één van deze spiegeltjes? Dan ben je via het gedicht verbonden met de andere gelukkige bezitters, je komt via de woorden als het ware samen.

Houd je dus wel van poëzie en wil je graag een uniek Laarns Malkanderspiegeltje verwerven?

Teken er dan op in via bibliotheek@laarne.be of 09 368 13 95. Voor 20 euro word je gelukkige eigenaar van een spiegeltje. Let wel: er is voor iedere reeks slechts één oplage, ze zijn dus te koop zolang de voorraad strekt.
De opbrengst gaat naar het Kasperfonds dat zich bekommert om socio-culturele participatie.

 

Gepubliceerd opdinsdag 12 jan 2021 om 10:37