Gebruikte landbouwfolies tijdelijk welkom op recyclagepark Appels

Wie in de regio Dendermonde-Wetteren woont, kan tot en met 30 juni 2022 gebruikte landbouwfolies naar het recyclagepark van Appels brengen. Verko zamelt de folies tijdelijk in om ze te laten recycleren.

Inwoners van Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen kunnen tot eind juni 2022 met hun gebruikte landbouwfolies terecht op het recyclagepark van Appels. De dienstverlening is interessant voor land- en tuinbouwers, maar ook voor particulieren die bijvoorbeeld folies van paardenhooi zouden hebben. De ingezamelde folies worden gerecycleerd. Daarom is het belangrijk om ze veegschoon aan te bieden. Dit kan los of samengebonden met folierepen. Het recyclagebedrijf vermaalt de plastic folies tot korrels die opnieuw de grondstoffen vormen voor kunststofproducten.


Landbouwfolies binnenbrengen kan iedere weekdag tussen 8.30 uur en 12.00 uur en tussen 12.30 uur en 14.00 uur. De prijs is 110 euro per ton (pro rata berekening) en 2 euro toegangsgeld voor het recyclagepark. Wie een factuur wenst, betaalt 10 euro (excl. btw) voor administratieve kosten.

Gepubliceerd opmaandag 4 apr 2022 om 12:00