Geboortebos

Wat?

Een geboorte blijft een bijzondere gebeurtenis, die het gemeentebestuur met een boom wil vereeuwigen. Het lokaal bestuur begon in 2011 met de aanplanting van een geboortebos aan de gemeentelijke sporthal te Laarne. Sindsdien wordt er elk jaar een boom aangeplant voor de kinderen die het jaar voordien geboren zijn. Na elke aanplant wordt er ook een bord ingehuldigd waarop de namen van de pasgeborenen zijn vermeld.

Met de aanplant van een geboortebos wil het gemeentebestuur de symboliek van nieuw leven en het geven van groeikansen aan iedereen benadrukken. Tevens is het de manier om de bevolking te betrekken bij het uitbreiden van een mooi stukje natuur in onze groene gemeente.

Waar?

Er zijn reeds op 2 locaties in de gemeente een geboortebos aangeplant, nl. aan de gemeentelijke sporthal te Laarne en aan het bedrijventerrein “De Wallekens” te Kalken.

Wanneer?

Elk jaar wil het gemeentebestuur deze mooie traditie verder zetten. Voor iedere geboorte tussen 1 januari en 31 december van een jaar wordt op de eerste zondag van maart een boom aangeplant aan de gemeentelijke sporthal te Laarne. Ouders en familie van kindjes geboren in dat specifieke jaar zijn welkom bij de aanplant.

Inschrijven

De ouders van de kinderen uit een specifiek geboortejaar krijgen een aantal maand op voorhand een uitnodiging om zich in te schrijven.