Geboortebos

Wat?

Een geboorte blijft een bijzondere gebeurtenis, die het gemeentebestuur met een boom wil vereeuwigen. Het lokaal bestuur begon in 2011 met de aanplanting van een geboortebos aan de gemeentelijke sporthal te Laarne. Sindsdien wordt er elk jaar een boom aangeplant voor de kinderen die het jaar voordien geboren zijn. Na elke aanplant wordt er ook een bord ingehuldigd waarop de namen van de pasgeborenen zijn vermeld.

Met de aanplant van een geboortebos wil het gemeentebestuur de symboliek van nieuw leven en het geven van groeikansen aan iedereen benadrukken. Tevens is het de manier om de bevolking te betrekken bij het uitbreiden van een mooi stukje natuur in onze groene gemeente.

Waar?

Er zijn reeds op 2 locaties in de gemeente een geboortebos aangeplant, nl. aan de gemeentelijke sporthal te Laarne en aan het bedrijventerrein “De Wallekens” te Kalken.

Wanneer?

Ook in 2020 wil het gemeentebestuur deze mooie traditie verder zetten. Voor iedere geboorte tussen 1 januari en 31 december 2019 wordt op zondag 8 maart 2020 een boom aangeplant aan de gemeentelijke sporthal te Laarne. Ouders en familie van kindjes geboren in 2019 zijn van harte welkom om 10u.

Inschrijven

Graag hier uw aanwezigheid bevestigen uiterlijk 10 februari 2020. Laattijdige inschrijvingen kunnen niet meer verwerkt worden.