Foto's Walter De Mulder

Walter De Mulder, oud-inwoner van Laarne, was een monument in de wereld van de fotografie. Ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag in 2013, organiseerde het Lokaal Bestuur Laarne een openluchtfototentoonstelling met zijn foto’s in de Kasteeldreef en de erekoer van het kasteel.

In 2015 werden foto’s van Walter De Mulder naast foto’s van opkomend talent Britt Van Genechten tentoon gesteld in de pastorijtuin van Kalken tijdens de tweede openluchtfototentoonstelling Contrast. Vandaag zijn daar nog steeds foto’s van Walter De Mulder te zien als eerbetoon aan zijn indrukwekkende carrière en oeuvre. Ook aan het Schoolhuis in de Kouterdreef in Kalken en op de site Keistraat van Gemeenschapscentrum De [2] Dorpen hangen er foto's van Walter De Mulder. 

Biografie

Walter de Mulder koos na een opleiding in de fotogravure koos hij in 1955 voor de fotografie. Zijn werk toont een waaier aan thema's en een bijzonder grote verscheidenheid. Zijn meest bekende werk Land en Gezicht in Vlaanderen (1960-2000) is de kroniek van het landelijk leven dat een echt tijdsdocument is geworden. Het werk van Walter De Mulder is vaak bekroond onder meer met de prijs van een World Press-Photo. Voor zijn hele oeuvre ontving hij de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap