Laarne Fiberklaar

Aanleg glasvezel voor snel en stabiel internet

Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven: tegelijk streamen, videobellen, gamen, slimme apparaten die altijd met elkaar verbonden zijn, thuiswerken, enz. En dat zal in de toekomst alleen maar toenemen. Een glasvezelnetwerk zorgt voor een stabiele en zeer snelle internetverbinding, omdat de capaciteit ervan in principe oneindig is en dus een hoog datavolume aankan. Informatie wordt verstuurd via een internetkabel met haarfijne glasvezels. Met deze vezel deel je data aan lichtsnelheid. De fibertechnologie van Fiberklaar brengt glasvezel tot binnen in de woning en laat een supersnelle en stabiele communicatie toe.

Daarom voorziet onze gemeente binnenkort de aanleg van een fibernetwerk door netwerkbouwer Fiberklaar. Ze maken jouw woning of handelszaak gratis fiberklaar. U kunt zich hierop aansluiten als u dat wilt!

Stel al uw fibervragen tijdens een infosessie in de buurt

Fiberklaar organiseert een online infomoment op 28 april en een live infomoment op 5 mei in Brouwerij Huyghe (Delirium Brewery Melle) en op 12 mei in De Zevensterre (Laarne). Meer informatie vind je hier of in de folder die je in de bus krijgt.

Inschrijven voor de infomomenten kan via deze link: Fiberklaar infomomenten Laarne

De voordelen van glasvezel

  • Oneindige hoeveelheid data - We doen steeds meer dingen tegelijk online:
    streamen, bestanden downloaden, gamen ... Met fiber internet kan je met meerdere mensen probleemloos samen online zijn tegen lichtsnelheid met een haarscherpe kwaliteit en zonder haperingen. Fiber kan namelijk virtueel oneindige hoeveelheden data aan en is klaar voor alle toekomstige ontwikkelingen.
  • Eigen aansluiting - Met fiber beschikt iedere woning over een eigen aansluiting. Men hoeft de verbinding met niemand te delen en zonder last van digitale spitsuren. Zo is de verbinding steeds snel en stabiel en krijgt men de internetsnelheid die beloofd wordt.
  • Slimme keuze voor de woning - Een fiberaansluiting geeft een stabiele toegang tot de digitale snelweg. De altijd betrouwbare lichtsnelheid van glasvezel is daarnaast ongeëvenaard voor zowel het verzenden als ontvangen van gegevens.
  • Het dataverkeer en het belang van digitale diensten zullen in de komende jaren exponentieel blijven toenemen (cloud-en videoapplicaties, IoT,…).
  • Investeren in een toekomstgericht netwerk is cruciaal om inwoners en handelszaken toegang te verschaffen tot de meest geavanceerde digitale diensten
  • Bandbreedte zal nog meer dan nu een basisbehoefte

Fiberklaar bouwt en onderhoudt in Vlaanderen een open glasvezelnetwerk, waarop telecomaanbieders hun diensten (telefonie, Internet, digitale TV, Cloud diensten, …) kunnen aanbieden aan bewoners en bedrijven. Elke telecomaanbieder kan onder dezelfde voorwaarde gebruik maken van het open Fiberklaar netwerk.

Meer info: www.fiberklaar.be/aanpak

Servicedesk Fiberklaar
078-319 987

service@fiberklaar.be