FEMMA Laarne

Femma Laarne is een vereniging van en voor vrouwen. Maandelijks organiseren wij toffe en gevarieerde activiteiten. Wij zorgen voor sfeervolle ontmoetingskansen, smakelijke activiteiten, creatieve ideeën, boeiende gespreksthema’s, sportieve activiteiten, leuke stadsverkenningen, culturele uitstapjes, actieve en passieve ontspanning. Kortom : gezelligheid en een avondje voor onszelf.

Onze activiteiten staan open voor zowel leden als niet- leden. Leden genieten wel van een voorkeurstarief en krijgen voorrang indien er voor bepaalde activiteiten een maximum aantal deelnemers zou gelden.    Leden ontvangen ook een maandelijkse nieuwsbrief met info over onze activiteiten, maar ook niet leden kunnen hierop inschrijven via onze website.

Op het einde van de 19de eeuw ontstonden vele lokale initiatieven, gericht op de vorming en de verdediging van de belangen van arbeidersvrouwen. In 1920 kregen deze een regionale en nationale structuur boven het hoofd, onder de Christelijke Vrouwengilden, sinds 1932 KAV genoemd. Laarne richtte een eigen afdeling op in 1946.

Toen het bestaande publiek een dagje ouder werd, ging men op zoek naar jong bloed en werden vanuit het bestuur enkele enthousiaste jonge vrouwen aangesproken met de vraag  om een jongere afdeling op te starten. Zo begon in 1999 naast KAV Laarne ook een JONG KAV afdeling. Later werd de fakkel dan volledig doorgegeven.

In 2012 koos men op nationaal vlak voor een naamsverandering en werden alle KAV afdelingen omgedoopt tot FEMMA.

Ledenaantal

45

Doelpubliek

Alle vrouwen die zich jong van hart en geest voelen.

Soort activiteiten

Ontspannende en inspannende, culturele, sportieve, ludieke, creatieve, informatieve, kookactiviteiten, …. Variatie troef.

Locatie activiteiten

Afhankelijk van de activiteit: soms in een Laarns zaaltje, een stad, een cultureel centrum, een sportzaal,…

Sociale media

Adres

Leeweg 18 , 9270 Laarne
Website
http://www.femma.be/nl/groep/laarne