Fabio Van den Bossche, wielrenner en talentvolle pistier

Fabio koerst al sinds zijn achtste. “Gewoon hard genoeg rijden” was het advies dat hij kreeg van pepe Willy De Geest (ex-prof en inwoner van Laarne) bij zijn eerste rondjes op de wielerbaan. Een advies dat hij vandaag nog steeds volgt en met succes: Fabio mag zich in de juniorencategorie meervoudig Europees kampioen noemen. Hij houdt van de afwisseling die het baanwielrennen biedt, maar de combinatie met de weg helpt hem om een beter renner te worden.

Het is geen geheim dat Fabio droomt van de Olympische spelen. Een droom die misschien al werkelijkheid wordt in Tokio? Maar vooral Parijs 2024 is een doel.

Ondertussen maakt hij sedert 1 januari 2020 deel uit van de Sport Vlaanderen-Baloise profploeg. De ploeg bij uitstek voor jong talent. Een profcontract aangeboden krijgen op 19-jarige leeftijd was alvast een eerste droom die uitkwam. Hard werken om nog meer dromen te verwezenlijken is de boodschap.

Fabio, we zijn fier op je! Samen met jou kijken we uit naar Tokio (2021?), maar dus zeker Parijs 2024. Veel succes en maak je dromen waar!