Evenement coronaveilig organiseren

Ten gevolge van de federale, Vlaamse en lokale coronamaatregelen kunnen er momenteel geen evenementen of activiteiten binnen plaatsvinden. Een uitzondering hierop zijn de georganiseerde activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar. Specifiek voor deze activiteiten staat de gemeentelijke infrastructuur opnieuw ter beschikking. Neem hiervoor zeker contact op met de bevoegde diensten voor afspraken.

De gemeentelijke infrastructuur is voor alle andere activiteiten gesloten tot en met 1 april 2021. 

Denk je er over na om op termijn toch iets te organiseren of had je al iets gepland in 2021, bekijk dan zeker volgende richtlijnen. 

Om na de veiligheidsrisico's na te gaan voor de organisatie van een evenement, is er het Covid Event Risk Model (CERM). Aan de hand van parameters wordt via een vragenlijst achterhaald hoe coronaveilig een evenement is. Wie een evenement organiseert binnen de gemeente, stuurt als bijlage de resultaten van het CERM mee. Heb je hierover vragen, neem dan contact op met de Dienst Vrije Tijd en Jeugd.

De Dienst Vrije Tijd en Jeugd maakte een coronadraaiboek voor evenementen. Het is een soort checklist voor de organisatie van een evenement en kan een hulp zijn om nadien het CERM in te vullen. Stuur het draaiboek ook mee bij de aanvraag van een evenement.

Voor grote infrastructuren is er ook Covid Infrastructure Risk Model (CIRM)

Een handige website is www.ikorganiseer.be. Daarop vind je heel wat nuttige informatie over het organiseren van evenementen in coronatijd zoals draaiboeken, sensibiliseringsmateriaal, ...