Eigen Dak en SVK-LWW worden één woonmaatschappij

De Vlaamse Regering besliste dat er vanaf 2023 in elke stad of gemeente nog maar één speler voor sociaal wonen mag zijn: de woonmaatschappij. Daarom zullen SVK - LWW en Eigen Dak binnenkort samensmelten en verhuist SVK al naar de kantoren van Eigen Dak in het Felix Beernaertsplein te Wetteren.


De Vlaamse Regering besliste dat er vanaf 2023 in elke stad of gemeente nog maar één speler voor sociaal wonen mag zijn: de woonmaatschappij. Hiermee wil zij voordelen creëren voor de sociale huurders, de woonorganisaties en de steden en gemeenten. De woonmaatschappij zal instaan voor het bouwen, verhuren en verkopen van alle sociale woningen binnen het gebied. Daardoor moet een kandidaat zich bijvoorbeeld maar één keer inschrijven. Of is er één aanspreekpunt voor alle kandidaten en sociale huurders maar ook voor alle sociale verhuurders in dezelfde gemeente bij vragen, problemen …Het werkingsgebied waar Eigen Dak en het SVK-LWW vandaag actief zijn, wordt opgesplitst in 2 nieuw te vormen woonmaatschappijen. Afhankelijk van waar iemand woont, wordt men huurder bij een andere woonmaatschappij. Woonzekerheid is gegarandeerd voor elke huurder (op voorwaarde uiteraard dat de huurdersverplichtingen worden nageleefd).

  • Huurders van de gemeente Wichelen sluiten aan bij de woonmaatschappij rond Dender-Zuid.
  • Huurders van Laarne en Wetteren zullen aansluiten bij de woonmaatschappij die Eigen Dak en het SVK-LWW zullen oprichten rond Gent – Oost.

Binnen deze woonmaatschappij zullen ook de huurders van de sociale huisvestingsmaatschappij en het SVK van de gemeenten Lochristi en Wachtebeke aansluiten. Om deze overstap vlot te laten verlopen en de dienstverlening te optimaliseren verhuist het SVK reeds in december naar de gebouwen van Eigen Dak (Felix Beernaertsplein 55 te 9230 Wetteren).Tot slot willen ook eigenaars geruststellen, want voor hen verandert er niet zoveel. De lopende huurcontracten en afspraken blijken immers behouden.

Gepubliceerd opwoensdag 26 okt 2022 om 15:43