Duurzame events met herbruikbare bekers van VERKO

 
Een ecologisch alternatief voor de wegwerpbeker is een herbruikbare beker. Verko liet er 50.000 maken die je gratis kan ontlenen.

Wegwerpbekers, blikjes en petflesjes op events behoren tot het verleden. De overheid verplicht organisatoren om herbruikbare bekers te gebruiken of te bewijzen dat 90% van de eenmalige drankverpakkingen gescheiden wordt ingezameld en gerecycleerd. Dat aantonen is niet evident. Daarom kocht Verko 50.000 herbruikbare bekers die je via een extern serviceplatform gratis kan ontlenen. Op die manier maak je je event afvalarm, zoals de wet het voorschrijft. In het aanbod zitten verschillende type bekers, onder andere voor frisdrank, bier, wijn en bubbels. Santé! Samen drinken we lekker duurzaam!

Hoe werkt de uitleendienst?

Verko houdt de bekers zelf niet in stock, maar werkt hiervoor samen met een externe organisatie.
Surf minstens 2 weken op voorhand naar: serviceplatform.durafest.be. Hier kan je invullen hoeveel Verko-bekers je gratis wil ontlenen.

Hoeveel bekers bestel je best?     

Heb je geen idee hoeveel bekers je nodig hebt? Het platform bevat een tool die je helpt met de berekening. Een medewerkster kijkt je bestelling ook na. Geef je toch een onrealistisch aantal in, dan contacteert ze jou telefonisch.

Hoeveel kost het?

Je betaalt geen huurprijs voor de bekers. Wel zijn er kosten voor administratie, transport en reiniging achteraf. Ook verloren en kapotte bekers moet je compenseren.

Je ontleent altijd minimum 500, 225 of 100 stuks, afhankelijk van de soort bekers. Ze worden geleverd in verzegelde boxen. Is het zegel doorbroken, dan betaal je de reiniging van alle bekers in de box. Ook als je een mobiele wasstraat huurt, moet je de schoonmaakkosten betalen.

Mobiele wasinstallaties

Het is niet toegestaan om tijdens het event herbruikbare bekers af te wassen met de hand, omdat er dan krassen op komen en de voedselveiligheid in het gedrang komt.

Organiseer je een event met erg veel bezoekers of kriebelt het om toch zelf af te wassen? Dan kan je een mobiele wasinstallatie huren. Zorg er wel voor dat je voldoende plaats hebt om ze te installeren. Ook is het belangrijk om de bekers die met deze installatie worden gewassen, onmiddellijk te gebruiken voor consumptie en niet in de bewaarboxen te plaatsen.

Verko biedt de wasinstallaties aan via een andere organisatie dan de bekers. Daarom gebeuren de bestelling en de facturatie via een andere weg.

Je kan gebruik maken van één kleine en één grote wasinstallatie. Zijn deze al verhuurd aan een andere organisatie, dan is het aanbod uitgeput. Wees er dus op tijd bij! Bestel daarom ook best je wasinstallatie vóór je bekers. Zo kan je realistischer inschatten hoeveel bekers je nodig hebt.

Download op www.dds-verko.be/herbruikbarebekers  het reservatieformulier voor de huur van de wasinstallaties en stuur het ingevulde formulier naar info@wakecup.be.

Help! Wat met beschadigde en/of verloren bekers?

Een nieuw gezegde luidt: bekertje breken of verliezen, is bekertje betalen. Werk dus zeker op je event met een waarborgsysteem om niet in extra kosten te vallen.

Meer info: www.dds-verko.be/herbruikbarebekers
Online bestelplatform: https://serviceplatform.durafest.be/