Drieluik Van Eyck

Het Van Eyck jaar werd verlengd. De ideale gelegenheid om het geplande drieluik van activiteiten rond deze Vlaamse meester in Laarne te laten doorgaan in 2021. Maak je deze week op voor een workshop, een kasteelrondleiding en een lezing!

Woensdag 15 september - Workshop Mies Valies (6-9 jaar)

Treed binnen in het schildersatelier van de broers Van Eyck en waan je een echte leerling. Leer hun schildertechnieken en maak een prachtig portret van jezelf! 

Donderdag 16 september - Rondleiding Kasteel van Laarne 

De link tussen Van Eyck en het Kasteel van Laarne is er misschien op het eerste gezicht niet. Maar in deze verrassende rondleiding die uitgewerkt werd voor het Van Eyck-jaar toont en vertelt een gids dat heel wat elementen in het statige kasteel terug te brengen zijn naar de tijd van deze wereldberoemde schilder. 

Vrijdag 17 september - Lezing Scheldelandse Gidsen 

Het Lams Gods is het meest bekende schilderij Van Eyck. Het kunstwerk hangt opnieuw te schitteren na een lange restauratie. Een ideale gelegenheid om eens stil te staan bij dit meesterwerk, de makers ervan en de opdrachtgevers. Het schilderij staat bol van de symboliek: de figuren, de planten, … Alles heeft een betekenis. Ontdek het allemaal in deze boeiende lezing!

Alle praktische informatie over deze activiteiten kan je nalezen in de flyer in bijlage. 

Reserveer jouw plekje online of via de Dienst Vrije Tijd en Jeugd. 

Gepubliceerd opmaandag 13 sep 2021 om 08:26