Denk aan je jobbonus!

Verdien je als werknemer of grensarbeider minder dan 2.500 euro bruto per maand? Dan kom je misschien in aanmerking voor een jobbonus. Je ontvangt binnenkort dan een brief van de Vlaamse Regering.

Hoe ontvang je de jobbonus?

De Vlaamse overheid weet dankzij de gegevens van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid wie recht heeft op een jobbonus. Je hoeft dus geen aanvraag in te dienen. Je ontvangt ten laatste begin 2023 een brief. Om de jobbonus te ontvangen, registreer je enkel je rekeningnummer via Mijn Burgerprofiel.   

Ga na of je recht hebt op een jobbonus

Wil je weten of je in aanmerking komt voor de jobbonus? Beantwoord dan de vragen in de simulator. De simulator geeft je een indicatie of je al of niet in aanmerking komt voor een jobbonus.  

Wat is de jobbonus?

De jobbonus is een initiatief van de Vlaamse Regering. Ze wil hiermee werklozen aanmoedigen om werk te zoeken en wie minder verdient extra stimuleren om aan de slag te blijven. Zowel voltijdse als deeltijdse werknemers kunnen in aanmerking komen. Deeltijdse werknemers ontvangen een jobbonus die in verhouding staat tot hun deeltijdse prestaties.

Hoeveel bedraagt de jobbonus? 

De jobbonus kan oplopen tot 600 euro per jaar. In 2022 wordt er 100 euro bij het bedrag van de jobbonus geteld. Dit is een eenmalige verhoging die zowel voor voltijdse als deeltijdse werknemers geldt.

Vragen over de jobbonus?

Bel dan gratis naar het informatienummer 0800 61 106

Gepubliceerd opmaandag 7 nov 2022 om 15:02