De Lijn. Hoe zit dat nu met dat nieuwe net?

Jij kent je route van A naar B vanbinnen en vanbuiten. Misschien wandel of fiets je wel naar een station, waar je de trein neemt. Of je neemt de auto tot aan een park-and-ride en springt daar op de bus richting het stadscentrum. Vanaf 6 januari 2024 kan dat in Laarne nog vlotter.

Samen met De Lijn gaan we in verschillende fases voor Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid. Eentje die vervoermiddelen combineren makkelijker maakt en echt inspeelt op jouw noden. Zo reis je dus nog vlotter naar je werk, school, ziekenhuis, favoriete winkel en sport- of cultuurcentrum.

Zo ziet het nieuwe net er uit in Laarne vanaf 6 januari 2024

Vanaf 6 januari krijgen verschillende lijnen in Laarne een aanpassing. Je kan nu ook vaker naar Gent met lijn 34. Ook ‘s avonds kan je voortaan later mee, op vrijdag- en zaterdagavond zelfs met extra late bussen. En de vroegere belbus heet voortaan de flexbus.

Deze lijnen wijzigen

Lijn 34 Sint-Martens-Leerne/De Pinte – Gent – Destelbergen - Wetteren

Lijn 349 Gent Sint-Pieters – Destelbergen – Kalken - Zele

 • Lijn 34 rijdt nu vaker (elk halfuur) tussen Gent en Wetteren. De bus rijdt enkel nog door naar De Pinte en Sint-Martens-Leerne in de spits op weekdagen (schoolperiode én schoolvakantie) en op woensdagmiddag.
 • Met de lijnen 34, 348 en 349 samen kan je in de spits nu zes keer per uur mee tussen Destelbergen en Gent Sint-Pieters.
 • Lijn 349 (vroeger lijn 36) rijdt in de spits op weekdagen tussen Zele, Overmere, Kalken, Destelbergen, Gent Dampoort en het Sint-Pietersstation.

Lijn 37 Hamme - Waasmunster - Zele – Wetteren

 • Deze nieuwe lijn rijdt op week- en zaterdagen elk uur met extra spitsritten en volgt tussen Zele en Overmere de reisweg van de vroegere lijn 36. Tussen Kalken en Wetteren gaat het via de reisweg van de vroegere lijn 37.
 • De bussen rijden niet langer van Wetteren en Kalken naar Lokeren. Stap hiervoor in Overmere over op lijn 54.
 • Rijdt niet op zondag.

Belbus wordt flexbus

Waar geen vast openbaar vervoer is, kan je rekenen op de flexbussen van De Lijn. Die vervangen vanaf 6 januari de gekende belbusjes.

Goed om weten

 • Contacteer de Hoppincentrale via de app of 0800 12 2 12.
 • Maak eenmalig een account aan via de app of de Hoppincentrale.
 • Op tijd reserveren is belangrijk! Vraag je rit op voorhand aan, vanaf 30 dagen tot 30 minuten vooraf.
 • Op de flexbus zijn de tarieven en vervoerbewijzen van De Lijn geldig.
 • Bij elke boeking wordt bekeken wat voor jou de meest geschikte oplossing is. Dit kan de flexbus zijn, maar ook (een combinatie van) een vaste lijn of zelfs de trein. 


De flexbus stopt bij de meeste haltes waar de vroegere belbus in Laarne en deelgemeentes stopte. Je vindt alle flexhaltes in de app van de Hoppincentrale.

Gewijzigde bushaltes

Deze halte in Laarne krijgt een nieuwe naam

 • Kalken Vaartstraat  heet voortaan Kalken Kleine Molenstraat.

Aan deze halte in Laarne neem je voortaan enkel nog de flexbus

 • Laarne Vagevuurstraat

Je reis uitstippelen? 

Dat doe je makkelijk met de website of app van De Lijn. Op tal van manieren helpen ze je daar op weg: met de halte- en lijnpagina’s, de features ‘Voertuig op kaart’ en ‘Volg je rit’, maar vergeet ook de  routeplanner niet. Die laatste begeleidt je bij geplande omleidingen. 

Check zeker eens: delijn.be/laarne


En dan zijn er nog de medewerkers van De Lijn die met veel plezier je vragen beantwoorden in Lijnwinkels of via 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

Gepubliceerd opdonderdag 26 okt 2023 om 11:20