De eerste uitnodigingen voor vaccinatie zijn vertrokken!

Op 23 februari starten de vaccinatiecentra in Wachtebeke en Wetteren met vaccineren. Beide centra kregen 500 vaccins om mee te starten. Die gaan eerst naar zorgverstrekkers. Zij kregen al een uitnodiging. Daarna komen de 65-plussers aan de beurt, ten vroegste in maart.

Eerst de zorgverleners, dan de 65-plussers

Die eerste vaccins gaan naar mensen die in de zorg staan, maar niet voor een grote instelling zoals een ziekenhuis of woonzorgcentrum werken. Denk maar aan huisartsen, tandartsen, thuisverpleegkundigen,… Na deze groep is het de beurt aan de 65-plussers. Die uitnodigingen vertrekken ten vroegste begin maart. Ook hier zijn we afhankelijk van de leveringen van de vaccins. Wanneer je ouder bent dan 65, hoef je je dus nog geen zorgen te maken dat je nog geen uitnodiging hebt gekregen.Werk je in de zorg en wil je weten of je al op de lijst staat? Dat kan je hier nakijken. Je kan er ook melden wanneer je denkt dat je je uitnodiging al had moeten krijgen.

 

Start met de vaccins van AstraZeneca

Het vaccin dat nu is geleverd, is het vaccin van AstraZeneca. Omdat dit vaccin nog niet voldoende getest is bij de iets oudere bevolking, wordt het voorlopig enkel toegediend bij mensen tot en met 55 jaar. Daarom hebben zorgverleners die ouder zijn dan 55, nog geen uitnodiging gekregen.Bij AstraZeneca zit er ook een periode van 12 weken tussen de eerste en de tweede prik. Dit verschilt van de andere vaccins, maar is de juiste tijdsspanne voor AstraZeneca. Het is dus normaal als er een langere periode tussen je eerste en je tweede afspraak zit. 
 

Hoe verloopt de uitnodiging?

 

Brief

Die uitnodiging vertrekt sowieso per brief. Bekijk hier een voorbeeld van de uitnodigingsbrief.De brief is ook beschikbaar in meer dan 30 talen. Bekijk hier de vertalingen van de uitnodigingsbrief.

 

E-mail of sms: blijf alert

Wanneer je e-mailadres en gsm-nummer bij de overheid bekend zijn, krijg je ook een e-mail of sms.  Je kan bevestigen door te klikken op de balk in de e-mail of de link in de sms. Heb je een uitnodiging voor coronavaccinatie gekregen per e-mail of sms? En vertrouw je de afzender niet? Let er altijd op dat
  • De e-mail afkomstig is van noreply@doclr.be. De sms wordt verstuurd via het nummer 8811.
  • Op de e-mail de contactgegevens van het vaccinatiecentrum in Wachtebeke staan.
  • Er nooit om betaling gevraagd wordt: de vaccinatie en het vaccin zijn gratis.
  • Je geen persoonlijke gegevens zoals paswoorden, pincodes of rekeningnummers geeft.
Twijfel je nog over de e-mail die je ontving?
  • Meld je aan in Mijn Burgerprofiel  om te bekijken of je uitnodiging ook zichtbaar is in je e-Box.
  • Wacht eventueel enkele dagen af tot je de brief ook op papier in je brievenbus ontvangt.
Gepubliceerd opdinsdag 23 feb 2021 om 16:26