Jaarlijkse culturele activiteiten

Melopee Poëzieprijs Laarne

Lees hierover meer op de pagina Laarne als poëziegemeente.

Jeugdpoëzieprijs Laarne

Lees hierover meer op de pagina Laarne als poëziegemeente.

Arte Amanti

Het internationaal muziekkamerconcert Arte Amanti is ieder jaar begin maart te gast in Laarne. Dit festival brengt grote, binnen- en buitenlandse sterren naar locaties buiten het reguliere concertcircuit. Naast finalisten van grote internationale wedstrijden en vermaarde kamermuziekensembles biedt het festival ook een podium aan jong Belgisch talent.

Meer info op http://www.arte-amanti.be/

Erfgoeddag

Iedere eerste zondag na de Paasvakantie staat Erfgoeddag op het programma, telkens rond een bepaald thema en met als doel roerend en immaterieel (niet-tastbaar) erfgoed in de kijker te plaatsen. Het Lokaal Bestuur Laarne werkt voor Erfgoeddag samen de Historische Woonsteden en Tuinen van België vzw.

Meer info op https://faro.be/erfgoeddag

Gedichtendag

Gedichtendag is de vaste afspraak op de laatste donderdag van januari en het hoogtepunt van de Poëzieweek die in Vlaanderen en Nederland via allerlei activiteiten poëzie dichter bij de mensen brengt. Ook de Dienst Vrije Tijd en Jeugd en de Bibliotheek Laarne slaan de handen in elkaar om een poëtische activiteit te organiseren.  

Open Monumentendag

Open Monumentendag is hét grootste monumentenfeest van Vlaanderen. Elke tweede zondag van september staan monumenten, landschappen en archeologische sites in Vlaanderen in de schijnwerpers. Ook het Lokaal Bestuur van Laarne organiseert in het kader van Open Monumentendag activiteiten.

Meer info op https://www.openmonumenten.be

Vlaanderen Feest

Ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag op 11 juli biedt het Lokaal Bestuur Laarne jaarlijks een gratis optreden aan. Hou de gemeentelijke infokanalen in de gaten voor datum, tijdstip en locatie.