COVID-19

update 21 september 2022

Vaccinatiecampagne met extra boosterprik gestart op 12 september voor inwoners van ELZ Scheldekracht

Alle volwassenen woonachtig binnen de Eerstelijnszone (ELZ) Scheldekracht ( Destelbergen, Laarne, Lochristi, Melle, Merelbeke, Wachtebeke, Wetteren en Wichelen) zullen dit najaar uitgenodigd worden voor een extra boosterprik tegen corona.

Waar en wanneer?

Binnen onze eerstelijnszone wordt er geprikt sinds 12 september en dat tot eind oktober in Wetteren, in de gebouwen van CVO Groeipunt.

De eerste prioriteitsgroep (65-plussers, mensen met verzwakte immuniteit vanaf 12 jaar en zorgverleners) werd volledig uitgenodigd. Enkel de uitnodigingen voor de 80-plussers die eind juni werden gevaccineerd zullen in de volgende dagen en weken nog worden verstuurd. De eerste uitnodigingen voor de tweede groep, de burgers tussen 18 en 65 jaar, vertrekken ook de volgende dagen. Alle uitnodigingen zullen tegen ten laatste 29 september verstuurd zijn.

Callcenter

09 396 68 08 elke werkdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Bereikbaarheid?

Het vaccinatiecentrum CVO Groeipunt is gelegen in de Nieuwstraat 11 in Wetteren. Deze locatie heeft heel wat parkeergelegenheid en is vlot bereikbaar met De Lijn en de NMBS (het station van Wetteren ligt op 100 meter).

We merken dat heel wat mensen problemen hebben om de gratis parking naast het vaccinatiecentrum te vinden. Geef in je GPS het volgende adres in: Felix Beernaertsplein 28, Wetteren. Je kan de parking van het vaccinatiecentrum oprijden via het bankkantoor van Crelan. De parking kan niet opgereden worden via het Stationsplein. van zaken mee m.b.t. deze herfstcampagne.


Waarom je opnieuw laten vaccineren?

Sinds de start van de pandemie zijn er altijd sterke heropflakkeringen in het najaar. Ook deze herfst- en wintermaanden verwachten we opnieuw periodes met veel COVID-19-besmettingen. Vaccinatie is en blijft de belangrijkste verdedigingslinie. Voor een volgende heropflakkering, willen we alle volwassenen de kans geven om hun persoonlijke bescherming te versterken met een boosterprik om zo veiliger de herfst- en wintermaanden in te gaan.

Vaccinatie met aangepast vaccin

De herfstprik zal gebeuren met een mRNA-vaccin van Pfizer, dat aangepast is aan de omikronvariant van het coronavirus. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zette daarvoor het licht op groen.

Het aangepaste vaccin bevat zowel de genetische code van de oorspronkelijke variant van het coronavirus als de eerste omikronvariant (BA.1). 

"Labo-onderzoek  heeft aangetoond dat het nieuwe vaccin ook werkt tegen de nieuwe omikronvarianten BA.4 en BA.5. Maar het is zeker niet de bedoeling om nu heel gericht te mikken op BA.4 of BA.5", zegt vaccinoloog Pierre Van Damme. "Het is vooral de bedoeling om onze immuniteit te verbreden voor eventuele toekomstige varianten in het najaar of volgend voorjaar."

Meer info over de werken in Wetteren:

Werken op afspraak

De gemeentelijke diensten en de lokale politie werken op afspraak, ook ná corona.


Bescherm uzelf - Bescherm uw naasten - Laat je vaccineren - Volg steeds de basisregels - Samen kunnen we dit aan!

Meer info: