Campagne fietsveiligheid

Op 22 maart geven we het startschot van een grote fietsveiligheidscampagne, een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). In Laarne wordt er heel wat afgefietst. Zeker het voorbije jaar viel dat meer dan ooit op. En dat willen we blijven aanmoedigen!

Fietsen levert alleen maar voordelen op. Daarom doen we er alles aan om dat voor iedereen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Met veilige infrastructuur en nu dus ook met een campagne waarbij we jouw hulp nodig hebben. Want jij kan mee het verschil maken!

Binnenkort duiken verschillende boodschappen op in het straatbeeld, op toepasselijke plaatsen of kruispunten waar een geheugensteuntje ons kan helpen om het veilig te houden voor elkaar. Zoals bv. op het kruispunt Dorpsstraat/Achterstraat waar we fietsers er attent op maken dat ze voorrang moeten verlenen aan automobilisten of op het kruispunt Nerenweg/Bieststraat waar we automobilisten vragen om extra op fietsers te letten voor ze afslaan.
We verspreiden positieve boodschappen waarin fietsers en automobilisten elkaar bedanken en aanmoedigen om rekening te houden met elkaar. We geven kleine geheugensteuntjes en vragen om minimale inspanningen om het veilig te houden voor elkaar. Samen maken we het verschil!

Als fietser kan je je eigen veiligheid een pak verhogen door zichtbaar te zijn of door voorspelbaar te zijn voor andere bestuurders en duidelijk vooraf aan te geven wat je van plan bent. Maar uit ongevallencijfers blijkt dat autobestuurders ook heel vaak onvoorzichtig zijn en zo fietsers in gevaar brengen. Verplaats
je even in de rol van de andere en lever die kleine inspanning voor elkaar en voor jezelf.

Gepubliceerd opdonderdag 18 mrt 2021 om 16:21