Buurtinformatienetwerk

Verhoogde veiligheid in je buurt door een buurtinformatienetwerk (BIN)

Samen tegen inbrekers, dat kan! Help mee om het veiligheidsgevoel in jouw buurt te versterken en word gratis lid van een BIN!
 
Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen inwoners en de lokale politie binnen een bepaalde buurt. Het initiatief gaat uit van de buurtbewoners en is bedoeld om verdachte personen, situaties of voertuigen te melden aan de politie via 101 of 112. De politie beslist na een evaluatie of het BIN wordt opgestart. In dat geval ontvangen de BIN-leden een spraakbericht met de nodige info over datgene waarop ze moeten letten. Het BIN wordt ook gebruikt voor de verspreiding van niet-dringende berichtgeving, zoals preventieberichten en feedbackberichten.

Laarne telt momenteel 3 BIN's: BIN Kasteel - BIN 't Zand en BIN Fortune. De stratenlijst per BIN + de gegevens van de BIN-coördinator vind je hier.

Nog geen BIN in jouw buurt?

Laat je dan niet afschrikken om een BIN op te starten. De preventiemedewerker van de lokale politie helpt je graag op weg bij de opstart en biedt de nodige ondersteuning.
Woon je in een van de straten van een bestaand BIN, maar ben je nog geen lid? Stuur dan een e-mail naar de coördinator en ontvang via sms alle relevante informatie uit je buurt. Het lidmaatschap is gratis! Alle kosten van de communicatie worden gedragen door de politiezone.
 
De lokale politie rekent op jou, want ook jij kan het verschil maken! Samen zijn we nog sterker in veiligheid!