Bevraging erkende sport-, jeugd- en sociaal-culturele verenigingen

Op 18 maart 2020 ging België in lockdown omwille van het toen 'nieuwe' coronavirus. Een jaar later, met een resem aan verbeteringen en verslechteringen, besmettingen en hoop op vaccins, maatregelen en versoepelingen, is de vaststelling dat het sociale leven en de verenigingsactiviteiten nog steeds op pauze staan.


DIJK92 (het cultuur- en erfgoedplatform voor de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele) wil na een jaar coronamaatregelen een staat opmaken van het verenigingsleven. Net zoals het belangrijk is om mekaar van mens tot mens regelmatig, gemeend, te vragen hoe het gaat, wil DIJK92 dat ook doen naar de verenigingen van de verschillende gemeenten. Hoe gaat het met jouw vereniging? Zijn er toch nog activiteiten die jouw vereniging (online?) doet? Hoe ziet de toekomst er uit? Welke ondersteuning is er nodig bij de heropstart? Het zijn allemaal vragen die aan bod komen in onderstaande bevraging.

Door de bevraging in te vullen, kan er een schets gemaakt worden van het verenigingsleven in jouw gemeente en onze regio. Met het oog op de toekomst en verbetering.


Over de bevraging:

  • Het duurt een 10-tal minuutjes om ze in te vullen;
  • Slechts 1 persoon van de vereniging vult ze in (anders krijgen we een vertekend beeld);
  • Je kan ze invullen tot 12 maart. Nadien sluiten we de enquête af.

De bevraging start na het klikken op volgende linken:

De enquête loopt tot 12 maart. De eerste resultaten worden besproken op een facebook-live-event op 18 maart, een jaar na de eerste lockdown. Tijdens een online uitzending van DIJKBREUK, een live talkshow met interessante gasten uit de regio, komen de eerste resultaten aan bod net als reportages van verenigingen uit de regio. Meer info vind je binnenkort op de Facebookpagina van DIJK92. Noteer dus alvast 18 maart om 19.30 uur in je agenda. Een uitgebreid rapport over de bevraging is voorzien eind april.