Architectuurprijs

Vierde Architectuurprijs Laarne beloont tweewoonst

De tweejaarlijkse Architectuurprijs is al aan de vierde editie toe en werd gewonnen door de tweewoonst van de familie Kuys-De Vilder in de Kruisenstraat 37 en 37A. Aan de prijs is een geldsom van 1250 euro verbonden, te besteden aan een duurzame aankoop. Met zijn keuze geeft de jury als belangrijk signaal dat beperkte ruimte geen restrictie hoeft te zijn om kwalitatieve en functionele woningen te creëren. Lees het persbericht na onderaan deze pagina. 

Fotografe Eline Willems maakte een reportage van tweewoonst. De foto’s zijn vanaf 11 oktober tot eind november te zien in het gemeentehuis van Laarne. Er verschijnt tegen eind 2021 ook nog een nieuwe editie van Vruchten van het Platteland met een bijdrage over het winnende woonproject.

De gemeente Laarne startte in 2015 met een tweejaarlijkse architectuurprijs ter waarde van 1250 euro. Met deze prijs beloont de gemeente de bouwheer van een bouw– en/of renovatieproject met als hoofdbestemming een residentiële functie.

De gemeente Laarne wil zo een project, waarvan de conceptuele en vormelijke kwaliteiten een aanzienlijke bijdrage leveren tot de verbetering van het landelijk karakter van onze gemeente en/of opwaardering van het Laarnse erfgoed, extra in de kijker plaatsen. Wie met creativiteit onze wijken, straten en pleinen een blijvende toets van kwaliteit en originaliteit weet te geven, verdient onze warme appreciatie. Na een oproep worden de ingezonden kandidaturen beoordeeld door een professionele jury. 

Winnaars: 
  • 2015: woning van dhr. Thibo (Brandemanstraat 55) en de woning van de familie Denkens-Verfaillie (Scheestraat12b)
  • 2017: woning van de familie Van den Berge (Gaverstraat 21)
  • 2019: woning van de familie Tondeleir-Schutte (Krimineelstraat 3) en woning van de familie De Mulder-Scheire (Portugiezenstraat 22)
  • 2021: tweewoonst van de familie Kuys-De Vilder (Kruisenstraat 37 en 37A)