Architectuurprijs

Derde Architectuurprijs Laarne kent twee winnaars

De tweejaarlijkse Architectuurprijs is al aan de derde editie toe en werd gewonnen door twee gelijk(w)aardige renovatieprojecten: de woning van de familie Tondeleir-Schutte (Krimineelstraat) en die van de familie De Mulder-Scheire (Portugiezenstraat). De winnaars van de Architectuurprijs 2019 krijgen elk een som 625 euro te besteden aan een duurzame aankoop. Fotografe Eline Willems maakte een reportage van beide renovatieprojecten. De foto’s zijn vanaf nu tot eind december te zien in de bibliotheek van Laarne. Er verschijnt tegen eind 2020 ook nog een nieuwe editie van Vruchten van het Platteland met een bijdrage over de winnende woningen.

De gemeente Laarne startte in 2015 met een tweejaarlijkse architectuurprijs ter waarde van 1250 euro. Met deze prijs beloont de gemeente de bouwheer van een bouw– en/of renovatieproject met als hoofdbestemming een residentiële functie.

De gemeente Laarne wil zo een project, waarvan de conceptuele en vormelijke kwaliteiten een aanzienlijke bijdrage leveren tot de verbetering van het landelijk karakter van onze gemeente en/of opwaardering van het Laarnse erfgoed, extra in de kijker plaatsen. Wie met creativiteit onze wijken, straten en pleinen een blijvende toets van kwaliteit en originaliteit weet te geven, verdient onze warme appreciatie. Na een oproep worden de ingezonden kandidaturen beoordeeld door een professionele jury.