Adriana Hoogewijs (103), oudste inwoner van Laarne

Voortaan vind je op de cover van het nieuwe infoblad KLAAR een inwoner van Laarne of Kalken waar wij trots op zijn. Adriana Hoogewijs bijt de spits af. Hierover waren wij het al snel eens: Adriana (ook wel Tante Pie voor meerdere generaties kinderen die op Eesvelde school liepen) is de oudste inwoner van Laarne. In maart van dit jaar werd zij 103 jaar!

We waren zenuwachtig over de drukte en het gedoe van de fotoshoot. Wilden haar dagritme niet verstoren. Maar wat een straffe madam. Iedereen die er bij aanwezig was, herinnert zich de twinkeling in haar ogen. Hoe blij ze was bij het schminken en hoe gevat ze reageerde op de foto’s.

Adriana zag de wereld veranderen.  Van alles te voet op houten klompen, naar het steeds drukker wordende verkeer. Ze vierde feest rond de paal van de eerste openbare verlichting in de wijk Eesvelde, toen die voor het eerst brandde. Nu is het bijna altijd KLAAR.

Adriana, we zijn fier op je! Het is al een beetje laat, want corona stak ook hier een stok in de wielen, maar langs deze weg nog eens een dikke proficiat met je 103 jaar!

Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van Adriana verscheen een speciale uitgave van Vruchten van het Platteland (nr. 41). Deze is nog steeds verkrijgbaar bij de dienst Vrije tijd en Jeugd.