Atelier in beeld: Nico de Kind (zoon van de schrijnwerker)

  • za4 mei 2024van11:00 uurtot18:00 uur
  • zo5 mei 2024van11:00 uurtot18:00 uur
Nico de Kind (zoon van de schrijnwerker)
Ga langs bij Nico de Kind (zoon van de schrijnwerker)
tijdens Atelier in beeld.

Atelier in beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars in heel Vlaanderen en Brussel. Een ideaal moment om ateliers in jouw buurt te ontdekken.

Atelier in beeld is een project van Kunstwerkt.

Zoon van de schrijnwerker

Nico Lucien de Kind groeide op in de Kanaalzone in de jaren 80, woont en werkt in Gent.
Zijn werk, altijd in hout, zijn beeldtaal is geïnspireerd door de industriële ruwheid, stedelijke omgeving. Hij is gefascineerd door oude reclame/typografie, architectuur,
retro computergames, lijnen op auto's/vliegtuigen/caravans/
skates/surfplanken, pop en subculturen. De beeldtaal is grafisch, abstract en kleurrijk. Hij is constant op zoek naar elementen die hij visueel waarneemt op straat. In feite worden voor de hand liggende dingen die we dagelijks in het straatbeeld zien, teruggebracht in een eigen samengestelde visie. Door gebruik te maken van intense kleurgebruik, wordt de kijker als het ware in het werk gezogen. De meeste van zijn werken worden voorzien van uitgefreesde lijnen. Deze worden secuur met de invalzaag aangebracht, als het werk zo goed als klaar is. Dit zorgt voor een extra dimensie in het werk.
Soms wordt er ook out of the box gedacht.
Hier wordt er dan vooral gewerkt met gevonden voorwerpen, die dan terug een nieuw samengesteld geheel vormen. Waarin hier ook het lijnenspel en kleurgebruik terug een rol speelt.

Locatie

Nico de Kind (zoon van de schrijnwerker)
Mellestraat 9 , 9270 Laarne

Prijs

  • gratis