Itsme

  • di30 april 2024van14:00 uurtot16:00 uur
OCMW Dienstencentrum 't Binnenhof

Via de Itsme app kan de gebruiker via één code in een beveiligde digitale omgeving allerlei diensten en instanties die persoonlijke gegevens van u bewaren raadplegen. Na je registratie bij Itsme staan je persoonlijke gegevens ook op de app. Je heb dan je eID en kaartlezer niet meer nodig.

Zo kan er veilig worden ingelogd op bijvoorbeeld mypension of myminfin het gezondheidsdossier, je bank enz.



In deze presentatie leren we jou hoe je de Itsme app installeert op uw smartphone en we bekijken ook een aantal toepassingen zoals hiervoor genoemde. Tevens worden in de rand van deze sessie tips en info in verband met veilig internetgebruik.
Itsme is jouw persoonlijke toegang tot zowat elke overheidsdienst. Itsme wordt gebruikt door een Itsme-account te koppelen aan je smartphone door middel van je digitale identiteitskaart. De installatie hoeft maar één keer te gebeuren. Daar loopt het soms fout. In deze sessie komen de installatie en de eventuele mogelijke problemen aan bod. Ook het effectief gebruik van Itsme wordt goed ingeoefend.
Meebrengen: je opgeladen smartphone of iPhone en je eID (elektronische identiteitskaart) met je pincode van je identiteitskaart.
Inschrijven is noodzakelijk.

In samenwerking met DC 't Binnenhof

Activity Members: Michel Lapere

Locatie

OCMW Dienstencentrum 't Binnenhof
Molenstraat 35 A , 9270 Laarne

Prijs

  • gratis

Leeftijd

vanaf 65 jaar

Organisatie

Avansa Waas-en-Dender
Rode Kruisstraat 23 , 9100 Sint-Niklaas